Elfu Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Witam. Jestem początkującym akwarystą. Jestem również nowy na forum i chciałbym wszystkich pozdrowić. I tu mam pytanie do was drodzy użytkownicy ............ Jaka powinna być obsada do akwarium 60l (60x30x35) ??? Akwarium zamierzam kupić za około 7 dni. Proszę o odpowiedz Pozdrawiam Elfu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Osada...: 1+1 Szczupieńczyk Dageta 10x Neon Inessa 1+1 Pielęgniczka Ramireza. To taki przykład, nie wiemy co Ci się podoba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 A jakie to będzie akwarium, ogólne, BW? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausebol Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Tu masz przykładową obsade. viewtopic.php?f=39&t=7147 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Przepraszam zagapiłem się. Chodzi mi o takie ryby jak : neonki kiryski Ale nie wiem co by jeszcze pasowało do tego litrażu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Kiryski proponuję Pigmeje. Neony ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 A może razbory maculaty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Ale ile sztuk Kirysków i neonków. I czy do tych kirysków i neonków dodać coś jeszcze?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Razbor i neonów po 10. ale osobno. A kirysków z 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Kiryski do tego litrażu tylko Pandy Lub Pigmeje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnskee Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Możesz dorzucić do tego jakieś prętniki, morelowe (miodowe) lub pręgowane, ja hoduje właśnie z neonkami w 54 L, obsada taka jak w opisie. Prętniki to bardzo spokojne ryby, łatwe w hodowli, świetnie się prezentują poprzez swoje płetwy oraz ubarwienie. Zobacz mój popis, tam mam swoja obsadę na 54L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 To tak: Neonki inessa - 10-15 szt Kiryski panda/pigmeje - 6 szt Do dać coś jeszcze???? Pasował by ten pretnik morelowy ALE 1+2 ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Możesz miec np. taka obsadę: 1+1x pielęgniczka ramireza/szczupieńczyk karłowaty 15-18x neon simulans/razbora hengela/r. galaxy/bystrzyk amandy 6x kirys pigmej 6x otosek 1x bojownik 10-15x neon innesa/n. simulans/n. czarny/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/prystelka/bystrzyk barwny/razbora klinowa/r. espei 6x kirys pigmej 10x krewetki RC 1+2x prętnik karłowaty/morelowy/neonowy/bojownik 10-15x neon innesa/n. czarny/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/prystelka/bystrzyk barwny/razbora klinowa/r. espei 6x kirys pigmej 6x otosek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 1+2x prętnik karłowaty/morelowy/neonowy/bojownik 10-15x neon innesa/n. czarny/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/prystelka/bystrzyk barwny/razbora klinowa/r. espei 6x kirys pigmej 6x otosek Ta mi najbardziej podeszła gdyż mam do nich łatwy dostęp:) Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnskee Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Prętniki jak najbardziej do tego pasują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 Witam,byłem dziś w zoologicznym by się spytać o te prętniki moreleowe... Sprzedawczyni powiedziała mi że są ale pętniki MIX ???? Wie ktoś może coś na ich temat???? Zdjęcia nie mam ale te prętniki były takie w paski (miały po dwa-trzy kolory). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 A kto wie co sprzedawca tam nawymyślał, możesz powiedzieć jak wyglądały? Albo najlepiej zgogluj sobie: prętnik trójbarwny prętnik karłowaty prętnik czerwony prętnik miodowy/morelowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 Ten czerwony i karłowaty są podobne do tego co widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Ten czerwony i karłowaty są podobne do tego co widziałem. Czerwony ma całe ciało opalizująco pomarańczowe, karłowaty ma dodatkowo dużo poprzeczych pręgów w zielono-niebieskim kolorze. Osiągają te same rozmiary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfu Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 aha, to dzięki za odp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts