jim8 Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Witam, chciałbym zapytać co mogę dodać do akwarium 60l, obecna obsada to: - 5 brzanek sumatrzańskich - 2 wielkopłetw wspaniały (para) Proszę, o podpowiedzi. Pozdrawiam:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Co najwyżej oddać wysztkie ryby i ułożyć obsadę od nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 - 5 brzanek sumatrzańskich - 2 wielkopłetw wspaniały (para) Więc lecimy: Jeśli nie zlikwidujesz obecnej obsady, to nic tam nie możesz dać. Wielopłetwy i brzanki do tego litrażu, no nie żartuj :zamieszany: Pozbądz się ich. Proponuję: neonki, kiryski, gupiki i to tyle jak do tego akwa, oczywiście, pozbądz się obecnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Dlaczego, przecież te ryby piszą, że od 60l, a poza tym w akwarium panuje spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Dlaczego, przecież te ryby piszą, że od 60l, a poza tym w akwarium panuje spokój.To gdzie to pisze, daj link, chętnie zobaczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Dlaczego, przecież te ryby piszą, że od 60l, a poza tym w akwarium panuje spokój.Takie bzdury to tylko mogą opowiadać sprzedawcy w sklepach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 W katalogu Tetry!!! Czyli 40 złociszy w błoto;/ ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 W katalogu Tetry!!! Czyli 40 złociszy w błoto;/ ?Nie widziałam, nie ocenię, ale jeśli to prawda co piszesz, ze jest tam tak napisane, to 40 złociszy w błoto poszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 W katalogu Tetry!!! Czyli 40 złociszy w błoto;/ ? Brzanki od biedy jeszcze mogłyby być same. Ale tu zdania będą mocno podzielone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 A jakiego litrażu potrzebują owe rybki? ( muszę wiedzieć komu oddać), i odnośnie tych 60l to jest jakiś gatunek z nieco większych rybek które mogę tam wpuścić? mam na myśli takie koło 8-10cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 i odnośnie tych 60l to jest jakiś gatunek z nieco większych rybek które mogę tam wpuścić? mam na myśli takie koło 8-10cmMoże harem bojowników? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 czyli bojowniki to była by największa jaka mogę w nim umieścić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 czyli bojowniki to była by największa jaka mogę w nim umieścić?Pielęgniczkę ramireze. 1+2/3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 A jakiego litrażu potrzebują owe rybki? ( muszę wiedzieć komu oddać), i odnośnie tych 60l to jest jakiś gatunek z nieco większych rybek które mogę tam wpuścić? mam na myśli takie koło 8-10cmMinimum 112l ale to agresywne rybki Możesz dać prętniki 1+3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Ok, ramireza mi się podoba, więc zrobię restart i się pomyśli nad nową obsadą, dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Ok, ramireza mi się podoba, więc zrobię restart i się pomyśli nad nową obsadą, dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam. Żadnego restartu. Po prostu oddaj tamte rybki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 restart obsady miałem na myśli, spokojnie:P ryby zwinie znajomy do 112l:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 restart obsady miałem na myśli, spokojnie:P ryby zwinie znajomy do 112l:) To następnym razem pisz dokładniej o co chodzi Ale wielopłetwy najlepiej trzymać same, więc mam nadzieję, ze nie namiesza z obsadą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Są razem z brzankami w baniaku i jest ok, dziś ma kolega być po odbiór rybek dogadałem się juz, wcale się nie dziwię też bym chciał jakieś ramirezy w prezencie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Na razie może jest ok ale z czasem może zacząć się robić nieprzyjemnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim8 Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 To już kolega może mieć problem w takim razie, ale ma 2 baniaki poradzi sobie;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts