rybomaniak Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam Wygotowałem korzeń i trzymam go już tydzień w misce, ale nadal barwi. Czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrzół Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Jasne że normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basteq Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Normalne, trzymaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybomaniak Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Szczerze mówiąc nie jestem 100% pewien czy ten kawałek drewna jest z korzenia. Może być taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basteq Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Szczerze mówiąc nie jestem 100% pewien czy ten kawałek drewna jest z korzenia. Może być taki?Taki to znaczy jaki? Jak coś to wrzuć fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam Wygotowałem korzeń i trzymam go już tydzień w misce, ale nadal barwi. Czy to normalne? Szczerze, to źle go wygotowałeś. Gdyby był wygotowany i spreparowany jak należy nie barwił by wody, tonął by, niczego by nie zatruł, nie pleśniał by Swoje gotowałem 4 godziny wymieniając wodę i nie barwiły nic, a były z wiśni. Szczerze mówiąc nie jestem 100% pewien czy ten kawałek drewna jest z korzenia. Może być taki? Może być ale nie może być z drzewa iglastego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybomaniak Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Barwi, ale tonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ale jeszcze nie pleśnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrzół Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Niektóre korzenie możesz gotować 3 dni a i tak będą barwić wodę. Owocowe szybciej puszczają soki i wbrew przekonaniom jakie tu na forum panują są równie odpowiednie do akwarium o ile ma się możliwości do ich preparacji. Sam mam korzeń z jabłoni w akwarium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Oczywiście że tak. Jeżeli ma dużą średnicę to 100% będzie barwił. Ponadto: Korzenie pochodzące z importu z krajów tropikalnych, pomimo dosyć atrakcyjnego wyglądu i szybkiego tonięcie posiadają jeden zasadniczy minus. Zazwyczaj na trwałe zabarwiają wodę na brązowo. Najczęściej nie pomagają żadne zabiegi mające na celu wyeliminowanie barwienia wody. Małe korzonki są wygotowane 100% lepiej niż duże i jest możliwość pozbycia się barwienia czego o większych korzeniach powiedzieć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi