sandacz Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Ja używam uzdatniacz tetra aqua safe . Nie jestem z niego zadowolony bo trzeba go dużo wlewać do wody. Możecie mi powiedzieć jaki wy uzdatniacz używacie i z jakiego jesteście zadowoleni . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Żaden. Woda powinna się sama wyklarować i dojrzeć. Stosowanie jakiejkolwiek chemii do pozbycia się chloru i ustabilizowania warunków w akwarium jest głupotą. Do podmianek używamy wody odstałej 24h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianer Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Ja używam JBL Denitrol jest wydajny i myślę że skuteczny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Ja używam JBL Denitrol jest wydajny i myślę że skuteczny . I w czym Ci on pomaga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Do podmianek używamy wody odstałej 24h. No dobra ,ale jak masz akwa 40L.Jak jest więciej to troche trudno znalescpojemnik w którym woda moze sie odstać.Ja używam antychloru z zoolek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 No dobra ,ale jak masz akwa 40L.Jak jest więciej to troche trudno znalescpojemnik w którym woda moze sie odstać.Ja używam antychloru z zoolek. Ja mam 1530 litrów i daję radę. Wystarczą mi dwa pojemniki. W sumie 50l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 No dobra ,ale jak masz akwa 40L.Jak jest więciej to troche trudno znalescpojemnik w którym woda moze sie odstać. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że znalezienie dwóch 10 litrowych wiader sprawia Ci problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 No czasem tak.Mam w hacie 2 wiadra(1 moje "akwarystyczne" i 2 do sprzątania),a po II to podnienie sie ok.1/3 wody co dla 112L akwa znaczy ok.35L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 No czasem tak.Mam w hacie 2 wiadra(1 moje "akwarystyczne" i 2 do sprzątania),a po II to podnienie sie ok.1/3 wody co dla 112L akwa znaczy ok.35L.To niestety trzeba zainwestować w wiadro albo baniak 30l, który kosztuje ok 30zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Kupie pasze dla krów to dostane 50L xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elysium Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Esklarin z tropicala z zawartością aloesu.Jest dobry do podmian i przy zakładaniu aqwa.Jadę na nim cały czas na dwóch zbiornikach 160 i 100 litrów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Esklarin z tropicala z zawartością aloesu.Jest dobry do podmian i przy zakładaniu aqwa.Jadę na nim cały czas na dwóch zbiornikach 160 i 100 litrów A możesz wszystkim wytłumaczyć po co go stosujesz, bo to nie ma żadnego sensu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lis Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Zgadzam się z kolegą,lanie uzdatniaczy jest bez sensu,te ryby które kupujemy są po prostu przyzwyczajone do kranówki(chyba nawet nieodstanej). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceokiusz Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Ja leje prosto z kranu i wszystko ma się świetnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts