Maja1628 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Pomocy!!! Czy to normalne, że krewetki wyskakują z krewetkarium? Przed chwilą zauważyłam, że moja filtrująca chodzi po korytarzu. Ps. krewetki mam od wczoraj. Akwarium 12l 1x filtrująca 4x RC 1x nie wiem jaka, mała, biała z czarnymi kropkami na ciele, jaka to? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Na filtrującą akwa za małe.Masz pokrywę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja1628 Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Na razie mam pokrywę z pokrywki od puzzli Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Taka pokrywa nic nie daje-zaczynając od światł,a skończywszy na tym,że bez problemy rybki przez nią wyskocza itp.Oddaj krewetke filtrującą i kup normalna pokrywa,lub daj szklaną szybę i jakieś oświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja1628 Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Ale ja tam nie mam rybek- tylko krewetki\ A ile taka pokrywa kosztuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Co nie zmienia faktu,że one też mogą wyskoczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja1628 Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Moje akwa ma niestandardowe wymiary i chyba było ręcznie robione, chyba będę musiała pojechac do gorzowa, do szklarza i kupic szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 O oświetleni też nie zapomnij krewetki lubią bujną roślinność Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Do 12l Ci pokrywy raczej nie zrobią. A filtrującej jak się akwarium nie podoba to wyskakuje i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Po pierwsze: zgadzam się z przedmówcami, że akwarium za małe, ta krewetka rośnie naprawdę duża. Po drugie: z tego co mi wiadomo krewetki nie wyskakują, tylko wychodzą z akwarium. (sama byłam kiedyś świadkiem jak krewetka spokojnie wyszła sobie na spacer po pokoju, po szybie i w dół- potem ganiałam za nią po pokoju) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Po drugie: z tego co mi wiadomo krewetki nie wyskakują, tylko wychodzą z akwarium. (sama byłam kiedyś świadkiem jak krewetka spokojnie wyszła sobie na spacer po pokoju, po szybie i w dół- potem ganiałam za nią po pokoju) To,że Twoja miała możliwość wyjść i tak zrobiła,nie znaczy że nie wyskakują. A wyskakują jak najbardziej. A robią to głównie jak są nieodpowiednie dla nich parametry wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts