Fishu Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Mam pytanie. Czy do takiej obsady mogę dodać malawi? Oto obsada: Danio pręgowany x8 Żałobniczka x5 Mieczyk x7 Gurami Dwuplamisty x2 Neon x20 Skalar x6 Minor x4 Molinezia x4 Kardynałek x5 Gupik x4 Sum "Pszczółka" x2 Sum Rekini x2 Piskorek x2 Glonojad x3 Żabka x1 Ślimak x1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Poczytaj sobie najpierw co to jest malawi, bo widzę, że kompletnie nie wiesz... Po drugie jaki litraż? Po trzecie za dużo gatunków na raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 ilo litrowe masz akwarium ?? masz juz i tak dużo ryb . A pozatym to jest inny biotop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeHa Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Hmm akwa 600l+? Taka zupa rybna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Jak na taką obsadę to nie radze dokupywać ryb a co więcej dużo oddać i zdecydować się na jakiś biotop. A ta kula w podpisie to nie ma się czym chwalić Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeHa Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Może ma kule z roślinką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Oby to była kula tylko z roślinką.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Tak i ta roślinka nazywa się malwina , czyli pewnie welon. Obsada totalnie do bani nic że sobą nie pasuje, malawi totalnie odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeHa Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Mam pytanie. Czy do takiej obsady mogę dodać malawi? Oto obsada: Danio pręgowany x8 Żałobniczka x5 Mieczyk x7 Gurami Dwuplamisty x2 Neon x20 Skalar x6 Minor x4 Molinezia x4 Kardynałek x5 Gupik x4 Sum "Pszczółka" x2 Sum Rekini x2 Piskorek x2 Glonojad x3 Żabka x1 Ślimak x1 Odpowiedz na pytanie : NIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 Co do podpisu zapomniałam zmienić. 1) to nie welon nazywa się Malwina tylko ja 2) w kuli mam kotnik, aktualnie mam tam gupiczkę, Będe miała prawdziwy prostokątny kotnik, ale dopiero pod koniec marca, a gupiczka jest strasznie gruba więc ją tam przełożyłam 3) mam aqwa 450l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 co nie zmienia faktu, że nie możesz mieć pyszczaków z taką obsadą, kompletnie inne środowisko wodne. pozabijasz ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 hmmm, a jaki najmniejszy litraż potrzebują malawi?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 nie chcę wprowadzić cię w błąd skąd pochodzą muszlowce malawi lub tanganika, w każdym razie na 60L można je hodować, a ogólnie rzecz biorąc 112 L to chyba skrajne minimum. To też zależne jest od odmian jakie chcesz mieć. ku woli ścisłości - malawi to jezioro nie ryba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 ku woli ścisłości - malawi to jezioro nie ryba.Wiem. Chodziło mi oto że to ryby z jeziora malawi :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
mt-mc Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Wiem. Chodziło mi oto że to ryby z jeziora malawi :]To może jeszcze powiedz o które ryby Ci chodzi i skończy się to zgadywanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu Posted March 4, 2009 Author Share Posted March 4, 2009 o pyszczaki :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 pyszczaków jest kilkaset jak nie kilka tysięcy odmian. Twoja odpowiedź nie jest wystarczająca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeHa Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 http://images.google.pl/images?q=pyszczaki&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=7qOuSciDH4mM_gbh-_3MBg&sa=X&oi=image_result_group&resnum=4&ct=title Wybierz tego co chcesz i wrzuć obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts