Adrianakw Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Witam wszystkich i mam nadzieje ze znajdzie cie tu ktos kto doradzi. A wiec tak chce miec akwarium z prawdziwego zdarzenia. Czytalem sporo i widze ze duzo ludzi robi bledy. A mianowicie chodzi o przerybienie czy zla obsade. Wiec dlatego pytam co moge miec w 112 baniaku. Chcial bym miec takie rybki np jak molinezja,gupik,mieczyk,danio. Ale nie musi byc to napewno. Podalem to poto by dac wam pomysl na dobranie. Z gory dzieki i czekam. Aha akwa ok 3tyg jest juz zalane itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Przejżyj ten temat i zobacz najpierw co ci się podoba viewtopic.php?f=39&t=32927 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Mieczyki,barwniaki,molinezje,gurami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Ostrousta,bojca mysia. Sory za bledy jak by byly ale z pamieci pisze. Aa danio tez. A takie ryby jak kiryski czy gupiki do tego? Albo skalary? Do tych ostatnich to pewnie maly baniak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Możesz dać molinezje 1+3 Do tego 4 samce gupików 10 danio 6 kirysków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 A zamiast gupikow np mieczyki? Alb jakas obsade inna np z bojca misia czy jakos tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 A zamiast gupikow np mieczyki? Alb jakas obsade inna np z bojca misia czy jakos tak. Na mieczyki trochę mało miejsca. Bocje mysie zamiast kirysków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Bojca mysia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 To pow zemyslalem ze wiecej rybek wejdzie. Zaczynam zalowac ze nie kupilem baniaka np250. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Nachodzi my teraz mysl jak sie maja te ryby w zologu gdzie jest ich np 40 w akw 50l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Nachodzi my teraz mysl jak sie maja te ryby w zologu gdzie jest ich np 40 w akw 50l. Pytanie zadawane po raz tysięczny. Tam ryby są trzyname do sprzedaży przez krótki czas a nie hodowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Fakt ale dopiero zaczynam ta wspaniala przygode i moge zadawac glupie pytania. Wiec jak by co to wybacz. Ogladalem twoje baniaki cos pieknego! Moze i ja kiedys tekie bede posiadal. Mysle ze zaczne od tej obsady z gupikami? A co do wystroju to dol zwirek 4roslinki dwie takie jak by trawy potem cos podobnego do paprotki. Dowiem sie to podam nazwy. W tle korzen i grota. Cos dodac? Jakas roslinke? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Roślinki możesz kupić z allegro. Są dosyć ciekawe zestawy za nieduże pieniądze. Jeżeli gupiki to polecałbym same samce, bo potem z narybkiem nie ma co robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Myslalem o tej obsadzie co mi podalem. Gupiki,molinezje,kiryski,danio bedzie ok. A jakiegos glonojada mozna do tego dolonczyc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Tak, możesz dać zbrojnika 1+1 lub 6 otosków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Rozumiem ze zbrojnik to inaczej glonojad tak? A czm on sie rozni od tych drugich co mi poeales? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Otoski faktycznie zjadaja glony Zobacz w necie jak wyglądają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 To wybieram otoski. Do obsady tej co mi podales z gupikami itd to 6ich tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 To wybieram otoski. Do obsady tej co mi podales z gupikami itd to 6ich tak? Tak 6 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Dzieki bardzo. Udaje sie wlasnie po nowa obsade. Oby ladnie sie prezentowala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 No to plywaja juz w baniaku. Calkiem ladnie wyglada. Dzieki Ci kolego za rade. A co do karmienia polecasz cos? Czy raczej platki jakies? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Ja karmię różnymi płatkami tropicala (z 8 rodzajów) + warzywka w zależności od upodobań rybek. Poczytaj w encyklopedii SA opisy twoich gatunków. Tam jest napisane co jedzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianakw Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Ok w wolnej chwili to zrobie. Narazie mam platki wiec ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
telepol Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc zapytam tutaj. Szukałem odpowiedzi na pytanie "zdychanie rybek" i jakoś nie znalazłem odpowiedzi Mam problem, w połowie listopada założyłem akwarium 112l, zgodnie z wytycznymi, woda, rośliny jak i wszystkie sprzęty w akwarium "docierały" się 14 dni, później przyszedł czas na zakup rybek. Zakupione zostały 2xskalary 3xmieczyki 7x banio 7x razbora klinowa. Wszystko było o.k. Po około dwóch tygodniach, na szybkach i roślinach zaczął osadzać się nalot, zacząłem czyścić go szmatką i skrobakiem zakupionym w sklepie akwarystycznym. Jakiś tydzień temu rybki zaczęły "padać". Jednej nocy padły dwa banio, w kolejnych nocach 3 x razbora. Dokupiłem 4x gupiki i jednego glonojada. Dzisiaj w nocy padła kolejna razbora. Jak myślicie jaka jest przyczyna??? zbyt duża obsada???? karmie je płatkami (szczypta rano) i mrożonymi larwami (pół kostki wieczorem), temperatura 26st Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Nie chcę tworzyć nowego tematuZałóż nowy temat z wszystkimi danymi. Na skalary i mieczyki to za małe akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts