szczepan-88 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Witam moje pytanie jest nastepujace .otorz posiadam sumiki szkliste a slyszalem ze moze byc problem z wlanien nawozu dla roslin czy kros mogl by mnie lekko oswiecic z gory dzieki!...Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 ja też posiadam i dodawałem węgiel w płynie oraz żelazo z potasem a regularnie stosuję (raz w tygodniu) easylife profito i sumiki nie wykazują odmiennych zachowań. Rośliny rosną jak szalone (jak za szybko wleję następną porcję to i glony...). Wlej na próbę niewielką ilość i obserwuj. Jeżeli nie będzie zmiany zachowania to później zwiększaj sukcesywnie. U mnie nie ma związków azotowych (NO3 <5). Sumiki podobno sa wrażliwe na azot, zanieczyszczenia chemiczne (zieleń malachitową) ale czytałem również, że u kogoś przeżyły bez problemów leczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Jeżeli nawóz do roślin byłby szkodliwy dla ryb to kto by go kupował? Lej śmiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepan-88 Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 dzieki miales racje, 2 raz nawozilem i wszystko ok dzieki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts