Potris Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Jestem amatorem i mam akwarium 102l. a w nim znajdują się: - 1 bojownik, - 7 skalarów, - 2 mieczyki, - 2 kosiarki, - 1 labeo, - 2 prętniki, - 3 neony czarne, - 2 molinezje, - 6 neon czerwony, - 2 glonojady, - 2 bocje tygrysie, Proszę o mądrą pomoc czy mogę mieć takie rybki itp. _______________________________________________ P.S Dajcie znać czy mój mieczyk jest w ciąży? ; ) Zdjęcie w załączniku. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 - 7 skalarów, - 2 mieczyki, - 2 kosiarki, - 1 labeo, - 2 bocje tygrysie, do oddania na sam początek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cisiu1996 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 - 7 skalarów, - 2 mieczyki, - 2 kosiarki, - 1 labeo, - 2 bocje tygrysie, do oddania na sam początek Zgadzam się z poprzednikiem te ryby są do oddania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krucka Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 I może dokup czarne neony, to ryby stadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Potris Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Czemu mam oddać te ryby, zachowują się normalnie, oprócz labeo, a tak to nie ma złego znaku aby coś zmienić z nimi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19osa98 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Wybierz 4-5 gatunków w odpowiednich ilościach. Kolega wyżej dobrze poradził Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Czemu mam oddać te ryby, zachowują się normalnie, oprócz labeo, a tak to nie ma złego znaku aby coś zmienić z nimi? Bo masz dużo za małe akwarium Z resztą obsady tez trzeba zrobić porządek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Czemu mam oddać te ryby, zachowują się normalnie, oprócz labeo, a tak to nie ma złego znaku aby coś zmienić z nimi?Pytasz nasz o zdanie, czy sam wiesz lepiej? Poproszę o wymiary akwarium. Na skalary, labeo i kosiarki, po prostu za małe akwarium. Reszta: zupa rybna, o wiele za dużo gatunków, ryby stadne nie w stadach, ryby które hodujemy w haremach nie w haremach...z tego powinna zostać 1/3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Potris Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Ok dzięki za pomoc. Daj znać na temat tego mieczyka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Potris Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Aha no i jak mogę pozbyć się tych rybek? I mam jeszcze jedno pytanie, czy młode rybki można oddać do sklepu zoologicznego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Zapytaj w sklepie, daj ogłoszenie na forum albo oddaj znajomemu, który ma warunki do trzymania tych ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Potris Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 A z tym mieczykiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Nie widać na zdjęciu za bardzo. W chwili obecnej masz znacznie większe problemy niż to czy będziesz miał jeszcze więcej małych rybek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Potris Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 A jak już pozbędę się wskazanych gatunków, to co dalej? Ile mogę mieć rybek w tym akwarium itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 - prętniki 1+3 - neony czarne 10-12 - molinezje 1+3 - neon czerwony 10-12 - 2 glonojady o ile to są zbrojniki niebieskie Ale najlepiej byłoby zostawić jedna większa ławicę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Potris Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Trochę będę tam miał tak mało żywiołowo, ale postaram się pozbyć tych rybek i dokupić te co wskazujesz. A Powiedz mi jak już dokupię te ryby i pozbędę się tych, to co ile mam podmieniać wodę, jaka temperatura i czemu bojownik atakuje moje załobniczki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Podmieniaj wodę co tydzień po 10-20%. Temperatura może być około 25. Bojownik atakuje Żałobniczki, bo mają długie płetwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts