wołkov Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Chciałbym zapytać czy lepiej posadzić n/w rośliny w piasku czy w żwirku 3-5 mm . Mi się osobiście wydaje że lepiej w piasku i nawet ładniej to wygląda ale chciałbym się poradzić bo nie wiem czy dosypać piasku :S Rośliny : Eleocharis Parvulus sitowie Echinodorus Tenelus Blyxa Japońska i Sagitaria S. te dwie może i w żwirku dadzą rade ale te wyżej to chyba lepiej w piasku co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Najlepiej w żwirku , wtedy nie ma stref bez tlenowych. Ale przy takich roślinach jak blyxa to musisz mieć żyzne podłoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Dla roślinek lepszy jest żwirek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wołkov Posted January 1, 2012 Author Share Posted January 1, 2012 no i ok mam pod żwirem ziemke ogrodowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 No i temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts