adriano0011 Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Witam. Mam pytanie. co mozna zrobic zeby pomka ciszej działała? Bo moja od nowości tak buczy ze szok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Zadaj sobie najpierw pytanie czy potrzebny jest Ci ten napowietrzacz? Sam filtr nie wystarczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maro Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Podłóż coś pod brzęczyk np gąbke. Możesz też sprubować zdławić delikatnie zaworkiem jeżeli masz zamontowany na wyjściu z pompki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Witam. Mam pytanie. co mozna zrobic zeby pomka ciszej działała?Wyłączyć ją. W 99% akwariów, na co dzień, pompka, to tylko brzęczący bajer robiący bąbelki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriano0011 Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Może narazie wlaśnie mi nie potrzebna ta pompka bo mam filter wewnętrzny. Ale w najbliższym czasie mam zamiar kupic zewnętrzny bo ten co mam to jakis badziew i nie chce wymieniac tez pompki bo nie mam tyle kasy i stąd moje pytanie Może macie jakieś sposoby na wyciszenie chociaż w 50%??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 A co za różnica jaki filtr? Wyłącz i po problemie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Może macie jakieś sposoby na wyciszenie chociaż w 50%??? Taak... mam nawet w 100%. Wywalić i po sprawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Żeby w wodzie był tlen wystarczy żeby woda falowała. Bombelki powodują ruch wody. Same duże bomble nie natleniają. Jeżeli zaś chcesz to urzadzenie to wsadz je np do jakiegoś pojemnika i na około obłóż np wata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Czasami wystarczy zawiesić pompkę na cienkiej plecionce wędkarskiej tak,by gdzie nie dotykała niczego.Jednak nie pomoże to gdy są już stare spękane gumowe membrany i blaszki tłuką o solenoid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts