Fokuz Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Hej, Obawiam się że mój zbrojnik na coś choruje, ma 15cm długości, nie widziałem żadnych plam na jego ciele, Normalnie on siedział z tyłu na tle, albo szorował szybę a teraz siedzi do góry brzuchem w jaskini do niczego nie przyczepiony, jakby martwego udawał, podaję mu pokarm jak wyłączę światło a wczoraj dałem pokrojoną gotowaną marchewkę której nie ruszył. Parametry wody to. 25C 5KH 7GH 7-7,5PH Kompletnie nie wiem czy to choroba jakaś go zżera czy co. zdjęcia dam później jak będę miał pod ręką aparat. ps. wiedziałem że o czymś zapomniałem ;p. 300L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Wielkość akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fokuz Posted January 1, 2012 Author Share Posted January 1, 2012 Akwa 300L. Mam drugiego zbrojnika dużo mniejszego, wszystko ok z nim. Tylko ten duży dziwnie się zachowuje. http://i.imgur.com/BAPWz.jpg Oto fota, niestety nie udało mi się lepszej strzelić. Inne rybki w akwa też normalnie się zachowują/jedzą itp. Dodam że tego zbrojnika to już parę tygodni mam, dopiero od paru dni zaczął tak się zachowywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 A nie ma tam ikry przypadkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Basteq przecież to zbrojnik niebieski nie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Faktycznie, nie patrzyłem na to zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fokuz Posted January 1, 2012 Author Share Posted January 1, 2012 W takim razie jaki to gatunek jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Zbrojnik lamparci Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Według mnie nic mu nie jest,a jak widać przyczepił się pyskiem do kamienia/korzenia potrafią tak przesiedzieć kilka godzin,w nocy wykazuje swoją aktywność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Poobserwuj go jeszcze ale wydaje mi się, że nic mu nie jest. Nie są to ryby bardzo aktywne przy zapalonym świetle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts