ucznio Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Witam, Podejżewam,że to 'odgrzewane kotlety", ale muszę spróbować. Czy jest jakaś szansa usunięcia małej ryski z zewnętrznej strony akwa? Ryska ma ok. 1centymetra, jest na owalnej przedniej stronie akwarium. proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 jezeli z zewnecznej to ja bym spróbował z tym http://www.allegro.pl/item561753428_pas ... aniej.html tym ekran smarował tata jak miał rysy i znikały.. bo to wchodzi w ekran i zasycha ... ale nie wiem jak to bedzie działało na szkle.. bo w telefonie to plastikopodobne są te ekrany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Nie nie ma szans usunięcia rys ze szkła, chyba że są naprawdę drobniutkie, ale takich od kamieni nie ma szans. Przeczytaj to http://www.scirocco.pl/content/view/78/1/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Dość niedawno założyłem taki temat i nabrałem już praktyki.... W zasadzie nie ma sposobu na zlikwidowanie rys. Żaden z dostępnych na rynku (a już napewno z tych reklamowanych) środków nie jest w stanie tego zrobić. Polerowalem szybe specjalną pastą i jedyne co z tego wynikło to to, że bolała mnie ręka.A pod uwage należy wziąć fakt, że grubość szyby przy intensywnym tarciu ulega zmianie(minimalnej oczywiście) co zmniejsza wytrzymałość. Jedyne co można zrobić to przyzwyczaić sie do tego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucznio Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 No trudno,trzeba będzie się przyzwyczaić,dzięki i pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlondMurzynka Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 no ja też mam parę rysek.. ale powiem szczerze, ze jak w akwarium coś pięknego pływa to aż tak bardzo dużej uwagi nie zwraca się na małe ryski. Zdrowych rybek xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts