dEn Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Czy sądzicie, że dodanie żelatyny do nawozów wstrzykiwanych pod korzenie pomoże utrzymać je długo w podłożu, bez ryzyka, że wszystko wypłynie i czy nie będzie to szkodliwe dla zbiornika? Jakie proporcje nawozów wy wstrzykujecie pod korzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basteq Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Raczej nie spotkałem się ze wstrzykiwaniem. Większość podaje jednak kulki gliniano torfowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ja się spotkałem i proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamon Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ja tak próbowałem robić, jednak strzykawka nie chciała przepuścić trochę za gęstej już żelatyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Gdyby jednak była rzadsza, bo proporcje można przecież zmienić a igła grubsza było by to możliwe. Z tym że jednak żelatyna to ok 70% białka a białko to tak jakby nie za bardzo w zbiorniku... Wypowie się ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni-lee Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Szkodliwe być nie powinno w dużym akwarium mniejszym różne tego skutki mogą być.Żel w którym rośliny są przesyłane ma podobną konsystencję nie wiem z czego jest robiony ale ja go nie usuwałem tylko z nim sadziłem rośliny i nic nie zdechło czy pomogło to w utrzymaniu roślin w podłożu nie wiem samo ukorzenienie ma spowodować dobre utrzymywanie się roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Większość podaje jednak kulki gliniano torfowe.Kulki gliniano-torfowe rujnują niestety dno. Dlatego wolałbym ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni-lee Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Sory ale dla mnie to jest głupota nie wiem co ty chcesz stworzyć mogę tylko życzyć powodzenia bo to tylko może zaszkodzić bo żelatyna nawet ta jadalna to jest chemia i nie ma co się oszukiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceokiusz Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 "Żelatyna jest pochodzenia zwierzęcego i dość szybko się psuje, a swoją galaretkowatą postać utrzymuje tylko w niskich temperaturach" cyt. z pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni-lee Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zwierzęce nie zwierzęce jest w proszku a postać proszku nie wzięła się z siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dEn Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 "Żelatyna jest pochodzenia zwierzęcego i dość szybko się psuje, a swoją galaretkowatą postać utrzymuje tylko w niskich temperaturach" cyt. z pana 100% racja. termin przydatności do spożycia/użycia nie jest za długi a nie chciał bym jakichś ekscesów wywoływać. Poszukam innego zagęszczacza do nawozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsFeron Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 "Żelatyna jest pochodzenia zwierzęcego i dość szybko się psuje, a swoją galaretkowatą postać utrzymuje tylko w niskich temperaturach" cyt. z pana No to proszę bardzo zacytuj mi tu skład z opakowania. Ciekawe czy będzie też takie ekologiczne. Teraz nawet masło to nie masło tylko jakiś dziwny twór z małym dodatkiem masła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamon Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Żelatynę robi się z mielonych kości i skóry zwierząt. Nie jest to za bardzo zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.