Dusek Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Chciałbym zastosować przy jutrzejszej podmiance wode demineralizowaną do zmniejszenia kH. W jakich proporcjach woda z kranu:woda demineralizowana użyć? kH wynosi 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dEn Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 A jakie KH ma woda z kranu? 9KH to woda w akwarium tak? Jaką twardość chcesz uzyskać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted December 29, 2011 Author Share Posted December 29, 2011 9 kH to woda z akwarium. Chcę uzyskać bardziej miekką czyli coś w okolicach 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Też będę stosował demineralkę. Zrobiłem testy. Najlepsze proporcje to pół na pół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Na początek zrób w proporcji np 50/50. Pamiętaj że ta woda musi swoje odleżeć. To nie działa tak że zamieszasz 2 razy ręką i woda wymieszana będzie. Po kilku godzinach sprawdź parametry wody jak będą takie jakie chcesz to wiesz co robić. Jak nie to znów korekta RO z wodą... Poczytaj o kwasie solnym do zmiękczania wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 hallo Pappo extremalną akwarystykę sugerujesz Ten kwas to mieszajcie daleko od akwarium pls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Oczywiście:) Ja u siebie stosuje i nie narzekam. Trzeba jedynie zachować ostrożność Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts