Bob_pl Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Witam. Mam taki problemik z barwnikiem czerwonobrzuchym..a mianowicie dziś dodałem do obsady krewetkę filtrującą i jak na złość barwniak strasznie ją zaczepia (innych ryb nigdy nie atakował). Jak można złagodzić aby mniej atakował oprócz oczywiście oddania do zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Niektóre osoby zastosowały metodę separacji..Dać agresora do innego baniaka na trochę czasu. Ta metoda czasami skutkuje, no ale nie w zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 MI się wydaje że ta metoda zawsze jest skuteczna ale to zalezy tez czasami od ryby... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Klapsa mu daj. Moim zdaniem metoda separacji na pewno nie poskutkuje, to jest pielęgnica i to do tego dość agresywna, więc nie ma co się dziwić, nie pasuje mu nowy obywatel, wkroczył na terytorium i nic tego nie zmieni, gdyby barwniaki były młode to może by to przepuściły, on tylko broni swojego terytorium, moim zdaniem jest to normalne i prawidłowe zachowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts