Essa Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Witam serdecznie wszystkich urzytkowników. Jako iż zaraziłem moją pasją szwagra, postanowił on założyć własny baniaczek. Nie jestem w 100 procentach przekonany do tej obsady więc wolę zapytać was o zdanie. Obsada o jakiej miślał: 12x Neon Inessa 5x Kirys Panda 1x Bojownik 1+2 Skalar (jako iż jest on wielkim fanem tych ryb) Co sądzicie o tej obsadzie? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Dokupiłbym 10 neonków i kiryska. Niestety akwa za małe na skalary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Również sądzę, że za małe na skalary, ale przemów tu napalonemu do rozsądku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soapy Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Witam. Zgadzam się, akwarium 120l jest za małe na skalary. Jeśli już, to mogłby tam pływać one same, bez mniejszych ryb. Proponuję dokupić neonów, nie kupować bojownika (nie pasuje do reszty obsady) i skalarów, a kupić ewentualnie prętniki karłowate. Będzie bardziej kolorowiej, a i ryby nie będą się męczyły, bo prętniki dorastają do 6 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Również sądzę, że za małe na skalary, ale przemów tu napalonemu do rozsądku Niestety rozsądek musi wziąć górę. Jedynie pomoże zmiana akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 A o jakich w ogóle wymiarach rozmawiamy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soapy Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Z tego co wywnioskowałam to najprawdopodobniej 100x30x40. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 100x30x40.No to dość spory zbiornik. Na Skalary niestety za niski. Obsada o jakiej miślał: 12x Neon Inessa 5x Kirys Panda 1x Bojownik 1+2 Skalar (jako iż jest on wielkim fanem tych ryb) Czy jest możliwość pominięcia Bojownika? Jest on dość agresywny i wiele fajnych rybek z tego powodu wypada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts