Początkująca12 Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Czy można roślinkę z leśnego stawu włożyć do akwarium ? Nie umiem dokładnie określić jej gatunku ale jest wysoka i ma małe zielone listeczki, i składa się z jednej łodygi. Można ją włożyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Żeby przynieść ślimaki,pijawki oraz larwy ważki a jak sobie chcesz ale rośliny ze stawu często giną.Można znaleźć latem w stawach rogatka sztywnego an by się nadawał ale oczyścić będzie trudno.Kolega który założył temat viewtopic.php?f=42&t=41322 ma rośliny z rzeki do niego się skieruj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 To chyba jest moczarka, nie wkładaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Początkująca12 Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Aha dziękuję za odpowiedź, prawie moje akwarium zalęgło by się miliony robali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Sam przynosiłem kiedyś rośliny ze stawu i wsadzałem do akwarium o temperaturze 26 stopni z czasem rośliny robiły się marne bo w stawie mają niższą temp.Samo czyszczenie jest pracochłonne a i tak zawsze coś zostanie więc jeszcze raz odradzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Zdecydowanie lepiej kupić za parę złotych rośliny z przycinki, Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts