b0gd4n Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Witam! Mój mały zbiorniczek 25L: Akwarium: - 25L Proste 40cmx25cmx25cm Oświetlenie: - Świetlówka kompaktowa 17W NeoLux świeci 24h/7 (w planach 18/6 - w nocy 2 niebieskie diody) Filtracja: - AquaSzut Mini N 250l/h Ogrzewanie: - Grzałka Aquael 25W z termostatem Podłoże: - Czarne drobne kamyczki Woda: - Kranówka + Tropical BACTOSAN 2,5ml + Tropical AQUA PLANT 2,5ml Flora: - Strzałka skrzydlasta (Sagittaria Subulata) - Kryptokryna drobna (Cryptocoryne parva) - nie jestem pewien ;/ - Nadwódka błotna aka Orzech Wodny (Hygrophila Corymbosa) - Jakaś moczarka - nie jestem pewien ;/ - Java Moss Fauna: - 3 malutkie Gupiki które zostawiła po sobie wybrana ciężarna samiczka z zoologika jakieś 2 miesiące temu. - Sporo krewetek z własnej hodowli (większość młodziutkich) głownie: Red Cherry - Fire Red (Neocaridina heteropoda) Tiger (Caridina sp.) Dodatki: - Korzeń od znajomego + żyłka + Java Moss - Piaskowiec czerwony - 1 sztuka - Kilka białych kamyczków dla kontrastu - Półka dla kraba gdyż kiedyś hodowałem I to by było na tyle Wszelkie rady i opinie mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Ta foto tapeta psuje ogólny widok , pozatym ok tyle że malutko tego mchu albo właśnie przez tapetę nie widać go zabardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Moim zdaniem za grube podłoże. Zmień fototapetę na bristol czarny . Daj jakiś roślin mających małe listki np. rotala . Daj więcej mchu. Dja jakkieć rośliny na trawnik . I proszę daj fotki tigerów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Akwarium 4/10. Zmień tło to szybka robota wystarczy czarny worek na śmieć. Dokup roślin . Ten kamień bym usuną . Zamiast kamienia dał bym jeszcze jakiś korzonek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytajnik Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 O wyglądzie się nie będę wypowiadał, ale zastanawia mnie dlaczego świecisz bez przerwy przecież te ryby też chcą trochę odsapnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0gd4n Posted December 26, 2011 Author Share Posted December 26, 2011 Roślinek żadnych na razie nie dodam bo czekam aż się rozmnożą w większym baniaku. Akwarium miało być bezinwestycyjne i takie na razie zostanie. Z brystolem fajny pomysł i na pewno spróbuje. Fotki wrzucę wieczorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Zmień tło to szybka robota wystarczy czarny worek na śmieć. Akwarium to nie śmietnik Z brystolem fajny pomysł i na pewno spróbuje. Brystol się zaraz zamoczy. Kup czarną folię samoprzylepną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Mnie tu razi(tak jak wspomniano) tło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0gd4n Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Dodałem kilka trawek(kępka) i skorupkę kokosa obłożoną wgłębką wodną. Tło podmienione na czarną folię. No i kilka fotek : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Lepiej,ale wez te białe "cośki" wywal z akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts