athshe Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Filtr aquael fan 2 plus grzałka weipro - 50W z termostatem oświetlenie na razie 15W, docelowo 45W - drobne problemy z budową zalane 17 lutego, rybki są tam niechcący - wyprowadzą się 4 marca. Planowana obsada taka jak w podpisie. Proszę o uwagi co ewentualnie warto zmienić i jak z tłem - na zdjęciach trzy opcje - tło czarne, niebieskie lub bez tła. Co do zasłonięcia filtra i grzałki - mam nadzieję, że rośliny szybko się tym zajmą. Liczę na uwagi. Filtr i grzałka muszą być w tym rogu, w którym są - tam w pokrywie jest wejście dla kabli. Nad fotografowaniem akwarium muszę jeszcze popracować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 ładne, tło najlepiej czarne a obsada ok ps.lubię wysokie zbiorniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Również polecam ciemne tło, ale lepiej zrobić je z pogniecionego brystolu a nie gładkie. Pogniecenie daje wrażenie głębi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 No ładnie sie prezentuje, a dla mnie tak jakby mniejsze jest niż 90l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 Jak się dobrze pomnoży to wychodzi 90l Połowa akwa na zdjęciach niestety wydaje się mniejsza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 a druga polowa wieksza ) np kostka 5x5 w stylu holenderskim! widzieliscie to? szacun dla ludzi, ktorzy takie cos robia ;] a akwarium daje 7/10. czas pokaze co bedzie dalej, poczatki sa najlepsze, bo wszystko tak szybko idzie, ale najtrudniejsze ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Tak jak w podpisie ,,może coś ładnego?" A więc ja polecam Ramirezki, Kakadu też mogą być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 kup jakas tapete na tyl akwarium bo tak bidnie wyglada moze to sie zmieni jak rosliny sie rozrosna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 Nie chcę tapety - poczekam aż się rozrośnie Po wczorajszych zdjęciach jeszcze trochę pogrzebałam, teraz bardziej mi się podoba: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Akwarium idzie w dobrą stronę, ja bym dał jeszcze jeden długi korzeń z prawej, a ten przesunął w lewo i bardziej do tyłu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Akwarium idzie w dobrą stronę, ja bym dał jeszcze jeden długi korzeń z prawej, a ten przesuną w lewo i bardziej do tyłu. przesunął a akwarium juz powoli robi wrazenie :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciesla14 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Bardzo fajne Akqa Coraz lepiej aby tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Ja też mam grzałkę koło filtra. Rośliny się rozrosną i wszystko zakryją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Ja proponuje jak najszybciej usunąć tego ślimaka bo potem jak się zacznie rozmnażać nie poradzisz se z nimi i opanują całe akwarium. nie pomoże wymiana całej wody i umycie wszystkich roślin jak i żwiru. Ja męczę się z nimi już jakieś 2 lata i chyba je wykończyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 Podobno ampularie są rozdzielnopłciowe, więc chyba nie mam powodu do paniki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Akwa piękne tak trzymaj nic nie zmieniaj ,Tylko czekaj jak rośliny się rozrosną . Co do Ampulari to nie musisz się martwić to spore ślimaki i nie zjadają roślin. Nawet gdyby miały się rozmnażać to składają jajka poza wodę Kokony są wielkie i widoczne można je spokojnie usuwać i tym sposobem nie ma się żadnej plagi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 Właśnie tak o nich czytałam, dlatego zdecydowałam się je mieć - podobają mi się nawet bardziej niż ryby, a na dokładkę są ulubienicami mojej córki. Co do tego nic nie zmieniaj, to... trochę już namieszałam. Sama nie wiem, co było lepsze, chyba jednak nie ma co tak bardzo wystawiać na widok tej dziwnej groty. A może w ogóle się jej pozbyć? Z tyłu, na srodku dosadziłam jeszcze jedna ciemnobordową roślinę. Korzeń dość mocno puszcza kolor, ale mi się podoba taka herbaciana woda, więc na razie podmian nie robię - myślę, że przy tych kilku rybach mogę jeszcze poczekać, aż zbiornik się ustabilizuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Grota to chyba oklejony kokos ??? Moim zdaniem super pomyśl tylko zrobił bym to bardziej nieregularnie i przyczepił tam mech Jawajski Moze mała roślinka przed wejściem troszkę poprawi wygląd . Albo jeśli masz jeszcze żwir to postawić grotę i obsypać żwirem żeby wyglądało jak górka z jaskinią gdzieś w rogu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 Właśnie tak chcę ja obsypać żwirem. Mchu u mnie w mieście nie uświadczysz, więc niestety. A żwiru mam pod dostatkiem - na tony - Ten jest prosto z betoniarni, wielokrotnie przepłukany, pogotowany i bardzo dobrze się sprawdza póki co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Temat betoniarnia widzę się powtarza jesteś właścicielką czy pracujesz w firmie. HAHAH ja jestem Operatorem węzłów betoniarskich i pracuję w tym od 8 lat tez korzystam z rożnych piasków i żwirów jest tego od groma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 hmmm... ani to ani to - właścicielami są tata i brat. Ale wybór żwiru mam niestety ograniczony - musiałam sobie sama przesiewać, by dostać co chciałam, a to co było za duże posłużyło do sklejenia tej groty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 hehe Mój szef ma jeszcze kopalnię kruszyw więc tylko ładować do wiader hahahah A więc pozdrawiam ludzi po fachu haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 Tak jakby od początku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 superakwarium.pl <------ Nie no naprawdę piękny kawałek natury. Nic do dodania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athshe Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 dziękuję. Zapomniałam napisać, że ten wielki zielony liść na drucie to sałata - kolacja dla ślimaków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts