Razio1 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Witam!!! Ile rybek proponujecie (chciałbym mieć Neonki Innesa, Gupiki i Dania (kolorowe lub pręgowane)), do tego baniaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela100 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 neonkix5 daniax3 gupikix3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Najpierw poczytaj o rybach... Te twoje danio kolorowe to nic innego jak zmodyfikowane danio pręgowane np. Potem poczytaj podobne tematy na forum. Zapytaj dopiero wtedy, jak będziesz miał jakieś konkretne wątpliwości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Zanim kupisz ryby poczytaj czego potrzebują, ile litrów, jaki pokarm i jaką temperaturę. W gażdym razie na taki litraż proponuje 8x neonek i 5x gupik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Ja mam 45l spojrzyj pod spód na obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 REKINEKrEXO no to chyba sobie żartujesz Twoja obsada jest do bani Poczytaj o swoich rybach to się dowiesz dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Mam nadzieję, że żąrtujesz z tą obsadą?! Te ryby by się w takiej ilośći nawet tam nie zmieściły:/ Sadysta jakiś :/ POCZYTAJ MATOŁKU O POTRZEBACH TWOICH RYB!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Jakoś mam go od 2,5 lat, mam w rodzinie akwarystę z 10-letnim doświadczeniem i jakoś nic mi na ten temat nie powiedział (a jeśli chodzi o brzankę rekinią to jest tylko na przechowanie do puty koleżanka nie zmieni akwa *pękło jej 200l*) P.S. bo ty myślisz że ktoś będzie w akwa np. 45l miał dajmy na to, że parkę gupików i 10 neonków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 3x neon innesa 2x mieczyk 2x molinezja 3x gupik 2x brzanka różowa 1x brzanka rekinia 2x skalar żaglowiec 2x kirysek 1x ślimak świderek 1x ostronos 1x glonojad albinos 1x glonojad syjamski patrz ja mam 100L i trzymam ile ryb?? i dokupiłem dzis bojownika i juz mam dosyc ... sadze ze juz chyba przerybiłem troche... ale ty ... w 45L ??? boże Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Ale weź pod uwagę że masz kakadu i gurami, a ja żadnych ryb przekarczających 6 cm, oprócz rekiniej, ale jak powiedziałam tylko na przechowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 taaa... skalar,glonojady,brzanka rózowa,ostronos... mieczyki ... taaa małe rybki... ;/ ... . a co do autora tematu... polecam stado kirysków , gupiki a neonek nie bo one dopiero od 60L Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Załąże się, że każdy akwarysta od 30l ma skalary, a glonojad hmmm.... Większość osób ma zbrojniki z tego co mi wiadomo to przekraczją 18cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Jakoś mam go od 2,5 lat, mam w rodzinie akwarystę z 10-letnim doświadczeniem i jakoś nic mi na ten temat nie powiedział (a jeśli chodzi o brzankę rekinią to jest tylko na przechowanie do puty koleżanka nie zmieni akwa *pękło jej 200l*) P.S. bo ty myślisz że ktoś będzie w akwa np. 45l miał dajmy na to, że parkę gupików i 10 neonków Wiesz co? a ja mam koleżankę, która uczy się pilnie ponad 11 lat języka niemieckiego i dalej nic nie umie. Dla mnie argument ze stażem jest bez sensu... Poza tym dowiedz się do jakich rozmiarów rosną glonojady, molinezje i mieczyki, oraz jakiego akwa potrzebują skalary. Przykład: Glonojad syjamski, rośnie do 27cm http://www.superakwarium.pl/glonojad-sy ... id412.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 nikt nie jest takim za przeproszeniem DEBILEM zeby trzymac skalara w 30L Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Jeżeli neony od 60l to ja nie wiem bo większość osób daje do małych akwa z filtrem P.S. debil to może ty bo skalar to podstawa w akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 przyznam ze mnie powaliło na ziemie napisze ci to bez nerwów ....choc niewiem czy sie da... 3x neon innesa - oddaj 2x mieczyk - oddaj , za male akwa 2x molinezja- oddaj , za male akwa 3x gupik- ok dokup 3 2x brzanka różowa- bedzie obgryzac płetwy gupiką , oddaj bo za małe akwa 1x brzanka rekinia- oddaj za małe akwa i płetwy bedzie obdgryzac gupikom 2x skalar żaglowiec- za małe akwa 2x kirysek-ok , dokup 3 1x ślimak świderek-ok 1x ostronos- za małe akwa dla niego 1x glonojad albinos- za małe akwa 1x glonojad syjamski - za małe akwa !!!! zostaje ci : 6x gupik 5x kirys 1x ślimak 2x ( parka) pielegniczek ramireza (ewentualnie) Koniec kropka !! ani jednej ryby wiecej !! SKALAR moze i podstawa w akwa ale nie w 45 l !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Jak nic nie rozumie z akwarystyki to i tak nie wklepiemy mu/jej. Nie warto się denerwować...Tylko szkoda rybek.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 REKINEKrEXO... widac ze jestes dzieciakiem skalar jest popularny ale nie tak zeby go dac do 30L a czy ja ciebie od debilów wyzywam??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razio1 Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 Wracamy do tematu: Obsada 45l Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 A pielęgnice nie zjadają ryb Bo jak kupiłam i to chyba były zeberki to obrużniły stado danio A jeśli zmienie akwa na 100l to mogę zatrzymać obsadę czy też będzie za małe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 1 skalar potzrebuje 112 litrów conajmniej a co dopiero 30l :/ Weźcie, bo wykorkuje...Właśnie takich ludzi nie lubie:/ Przepraszam...DZieci takich nie lubie. A tym bardziej ich rodziców, bo się nie znają na akwarytyce i pozwalają dziecku się zajmować rybami o których nie ma pojęcia. Jak zmienisz na 100 to jeszcze dasz rade. Ale masz zupe rybna. Zdecyduj sie na konkretny klimat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 To znaczy jaki klimat i oco chodzi A tak na marginesie nie wtrącaj do tego moich rodziców Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 100 LITRÓW 3x neon innesa - dokup 4x 2x mieczyk - ok 2x molinezja- ok 3x gupik- ok dokup 3 2x brzanka różowa- bedzie obgryzac płetwy gupiką oddaj 1x brzanka rekinia- płetwy bedzie obdgryzac gupikom oddaj 2x skalar żaglowiec- za małe akwa 2x kirysek - ok dokup 3x 1x ślimak świderek-ok 1x ostronos- za małe akwa oddaj 1x glonojad albinos- oddaj 1x glonojad syjamski - oddaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKINEKrEXO Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Brzanki nikogo nie obgryzają a jak coś to jakiego ja mam mieć glonka A wiesz w ogóle co to ostronos Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Brzanki nikogo nie obgryzają a jak coś to jakiego ja mam mieć glonka A wiesz w ogóle co to ostronos może otoska... ja wiem co to ostronos i ma duże wymagania; nie tylko wielk0ść zbiornika ale także woda musi być dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts