topsyt Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 W ofercie jednego sklepu internetowego zobaczyłem "specjalną nitkę do wiązania młodych szczepek roślin, w tym mchów". Z tego, co piszą, jej "specjalność" polega na tym, że się rozpuszcza w wodzie. A kosztuje majątek. Stąd moje pytanie: czy w akwarium z rybami można przywiązać roślinkę do podłoża zwykłą żyłką? Czy to ma sens i jakie się z tym mogą wiązać ewentualne przykre niespodzianki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian2000 Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 oczywiście ,żadnych niespodzianek, na początku może widać trochę żyłki ale tylko z bliska po jakimś czasie jak roślina się zozkrzewi to nic nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Zwykła cieńka żyłka wędkarska wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Ja tam nawet jak nie mam żyłki to nitką przywiązuję lub sznureczkiem małym i też jest git Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Ja tam nawet jak nie mam żyłki to nitką przywiązuję lub sznureczkiem małym i też jest git Tylko, że niodpowiednia nitka może się rozpuścić i w najgorszym wypadku zaszkodzić rybom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Masz racje, dlatego wybieram nitki nie barwione- najczęściej szare sznureczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts