Jump to content

akwarium morskie

Martha
 Share

Recommended Posts

Czy jest ktoś na tym forum kto się zajmuje akwarystyką morską? Lub ma o niej jakieś pojęcie? Chciałabym wiedzieć jakie minimalne akwa, jakie rybki dla początkującego, jaki sprzęt bo kompletnie nic o tym nie wiem, a mnie zainteresowała. I jakie minimalne koszty? Dziękuję za odpowiedzi ;)

Witam może nie jestem ekspertem i nie trzymam ryb morskich ale coś tam wiem ....... Zbiornik można zrobić mały kwestia tego co tam chcesz trzymac Jak coś małego to Koniki morskie I jakieś krewetki może I wiadoma sprawa polipy oraz ukwiały

Tanim kosztem tego nie da się zrobić to zawsze jest droższe niż akwarystyka słodkowodne bo i więcej sprzętu (odpienicz ,mixer wapienny) no i woda tylko i wyłącznie z RO bo kranówa się nie nadaje Do tego ceny zwierząt . Już na starcie wydasz sporo kasy no i utrzymanie będzie też sporo kosztować Im większy zbiornik tym większe wydatki to oczywiste

żeby zrobić fajne akwa morskie w 60 litrach trzeba wydać jakieś 1500-2000 złotych sam osprzęt jest bardzo drogi... Filtr odwróconej osmozy, odpieniacz, itp... za taką kasę wolałbym słodkowodne pożądne zrobić:P ja na początek morskiego akwa nie polecam...

Aha, dzięki. Chyba sobie to daruje. A na większe akwa niż 60l w moim mieszkaniu nie ma możliwości...w przyszłym miesiącu będe robić akwa 54l z biotopem Ameryka Południowa i na razie mi to wystarczy :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...