łuska Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Jest taka tradycja, że daje się na Wigilię kawałek opłatka zwierzętom. (jako że też stworzenie Boskie). Czy powinno się dawać takie coś rybkom? Czy one to zjedzą, bo nigdy nie próbowałam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
19osa98 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Jeśli chcesz,a by tradycji stało się zadość, no to możesz w wigilię dać rybkom opłatek, ale dosłownie okruszki same, nie za dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lecho Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 A krewetkom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Co do krewetek to nie wiem, bo ja mam raczki ale pewnie spróbować można, najwyżej nie zjedzą. Tylko, żeby się nie zatruły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
19osa98 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Na pewno się nie zatrują, o ile nie dasz im całego opłatka ze stołu ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peltes Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Na Wigilię, na stole powinna pojawić się ryba- posiadacze dużych pielęgnic, do boju, młotki w dłoń i podopiecznych na stół! Opłatek rybom? Może jeszcze makowiec? Moje ryby żrą dobrze to przynajmniej o połnocy mnie nie "zbluzgają" za dietę... Opłatek rybom....gdzie to forum zmierza.... Mod.Janusz---Zamykam bo normalnie nie wytrzymam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts