michał86 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 mam akwarim 64l 4brzanki 2prętniiki 2bocje wspaniałe 1mruka 1glonojada 5danio 3zwinniki cześć rybek zaczeła pływac przy lustrze wody głównie danio zwinnik brzanki i zachowują sie tak jakby łapały powietrze ale filtr z napowietrzaczem jest i raczej działa sprawie...prosze o rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Często te filtry z napowietrzaczem nie są tak sprawne na jakie wyglądają i nie napowietrzają wystarczająco wodę. Masz deszczownie? Jeśli tak to lepiej użyj deszczowni, bo bardziej napowietrza. Druga opcja to taka, żę masz za dużo amoniaku. Testy wody były robione? Jakie wyniki? Jak długo baniak już stoi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 mam akwarim 64l 2bocje wspaniałe 1mruka 1glonojada o czym my tu gadamy, chłopie. takie ryby nie powinny się znaleźć w takim zbiorniku. ryby zwyczajnie się męczą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Przerybienie.. Ryby trują się tym co wytworzą czyli amoniakiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 No to odpowiedź to za duże stężenie amoniaku... Sorry,że nie zwróciłam uwagi na obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 nie koniecznie, chociaz moze byc i to prawda. ryby moga sie tak zachowywac tez przy zbyt duzym stezeniem CO2 w wodzie, ale nie wiem czy kolega stosuje, czy nie. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts