CharlieClaret Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Hej . Mam pewien problem z moim bojownikiem jakiś rok temu kiedy miałam 2 samiczki on w pewnych odstępach czasu obie wykończył. Od tamtego czasu miałam niego, glonojada i grupkę neonków. On zawsze pływał blisko nich i nigdy się nie podryzały ani nic. Wczoraj kupiłam 2 samiczki bojownika i on zaatakował jednego z neonków który przez to stracił oko. Mam akwarium 60 litrowe. Co powinnam zrobić z tym bojownikiem ? nie chce stracić więcej rybek. Bo już wtedy kiedy tamte dwie samiczki bojownika padły, to było mi trochę ciężko na sercu patrzeć na nie wtedy. Bardzo proszę o podpowiedź i pomoc. Z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariz_ona Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Powiedziałabym, byś dokupiła jeszcze 2-3 samice, ale troche mały ten baniak na powiększenie stada. Może kup małe 25l, kosztuje ok 30zł. i eksmituj niegrzecznego lokatora do innego mieszkania. Mój bojo za to jest strasznym leniuchem, nawet krewetki czasem robią mu masaż I tak to właśnie jest... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Wiesz, ze w 60 litrach, glonojadów nie trzymamy? Proponuję tak jak powyżej, bojka dać do innego akwa 25l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logitech Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Masz bojownika z cięzkim charakterem:) przerzuć go do innego baniaczka lub oddaj komuś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts