monk1990 Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Cześć. Jest problem, mam akwarium (75l) z rybami już od 1.5 miesiaca i nie robiłem tego jeszcze w ogole;/ gość w zoologicznym ani słowem nie wspomniał... Do tego czasu padła jedna ryba-ale ot nie wiem czy na_pewno z tego powodu (mniejsza). Dlatego mam prośbę, napiszcie jak to dokładnie jest. Nie umiem dokładnego opisu znaleźć tu. Woda prosto z kranu? odstana? z ulepszaczem? czy jak? Przy okazji, jakby ktoś napisał jakie najlepsze są te próbki (testy) do pomiaru wody, jakie kupić? Z góry bardzo dziekuję za pomoc! Czy dzisiejsze społeczeństwo ma aż takie problemy z poprawną polszczyzną? Zdania w języku polskim zaczynamy z dużej litery, używamy polskich liter, znaki interpunkcyjne itd... Ostrzeżenie za pisownię. mod. SzaraMysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Czy ty już nie pisales tutaj? wszystko możesz znaleźć w artykulach na stronie glównej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominosv Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Podmianę wody najlepiej robić co tydzień albo dwa 15%-20%. Jeżeli woda jest odstana minimum 24 godziny to nie trzeba stosować uzdatniaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariz_ona Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Podmianę wody najlepiej robić co tydzień albo dwa 15%-20%. Jeżeli woda jest odstana minimum 24 godziny to nie trzeba stosować uzdatniaczy. W ogóle nie stosować uzdatniaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulawisnia Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 Ja w moich 55l zmieniam co tydzien 1/4 wody, przy okazji odmulania i czyszczenia filtra. Daje z kranu z tym że w moim mieście mamy wodę głebinową, więc jest git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts