rafalkudlaty Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 siemano Smiley chciałbym pokazać swój nowy zbiornik, do którego zabierałem się chyba pół roku... wreszcie się udało Smiley pewnie niektórych rozczaruję ale akwarium jest zrobione pod harem bojownika 1+3, jeżeli będzie konieczność zmieszcze tam jeszcze z 6 pand (jeszcze nie wiem). dla odmiany od bw chciałbym się nauczyć ogarniać trochę tematu roślin, mchów, nawożenia itp. \ 54l standart flora: cryptocoryny wendi i nevilli, blyxa, majaka, żabienice, mchy: java, flame, willow, fenix (dojdzie jeszcze weeping jak znajdę, chciałbym zrobić z niego tło) fauna: 1+3 bojka grzałka 75w dwa mechaniki fluwal do 300l/h (słaby w życiu nie ma takiego przepływu ale jest duża gąbka) i hanza (mały ale dobrze mieli) - tafla jest spokojna, szkoda co2 a bojek i tak oddycha atmosferycznym oświetlenie: 15W standart wromaka, 14W jakaś świetlówka do roślin, po bokach na doświetleniu dwie 7W żarówki energooszczędne 2700k nawożenie: bimbrownia i na razie podaję micro z zaprzyjaźnionej hodowli, od nast. tygodnia będą sole na wzór easy life. http://3832666.springnote.com/pages/998 ... ts/5693644 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Bardzo piękne akwarium . Tylko troszkę taki chaos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalkudlaty Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 myślę, że lepiej odzworowuje to naturę... chciałem by akwarium było mocno zarośnięte dla tej obsady, a nie lubię ustawień od "linijki"... na pewno będą jeszcze doszczepiane mchy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalkudlaty Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 porobiłem kilka zdjęć w różnych kombinacjach światła w akwarium... 4 osobne timery i można zrobić dwudniowy cykl pór dnia (każda po ok 3h). na obecny czas jadę całą mocą by rośliny odbiły, niektóre marniały w 240l jako emersy (żabienice i kryptokoryny), przerzuciłem tutaj. myślę, że baniak ma duży potencjał o ile uda mi się dobrze poprowadzić rośliny. http://3832666.springnote.com/pages/9987166?read=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Mi się aranżacja bardzo podoba. Dobrze, że jest coraz więcej zbiorników, które nie wyglądają nienaturalnie plastikowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalkudlaty Posted December 17, 2011 Author Share Posted December 17, 2011 zdradził bym swój sekret na aranżacje baniaków ale jest on nielegalny w Polsce hahaha czas przedstawić "wrednego ryja", czyli samca DT odratowanego wczoraj z kubeczka. powiedziałbym, że jest biało-czerwony ale z racji warstwy opalizującej kolorki zmieniają się w zależności od oświetlenia. młody karakon przez co zbiornik wydaje się jeszcze większy. sezon an poszukiwanie jakiś ciekawych dupeczek dla niego uważam za otwarty http://3832666.springnote.com/pages/9987166?read=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Bardzo ciekawy bojownik . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts