pelo99 Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Jak w temacie zakupiłem zestaw oświetlenia na świetlówce T5 24W o barwie 8500K. Oświetlenie będzie dokładane do standardowej obudowy 60x30 z T8 15W o barwie 6500K A teraz pytanie, w którym miejscu zamontować dodatkową świetlówkę żeby było optymalnie. Tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08f ... 4fa6b.html jak tutaj z tylu czy dołożyć ja z przodu do T8 Chyba będzie lepiej z tyłu bo z tyłu jest bardzo ciemno ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szosti Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Ja bym ją dał na tył, jak masz na fotce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakPla Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Teoretycznie świetlówki o wyższej barwie powinno się dawać bliżej przodu. Ale rozwiązanie przedstawione na zdjęciu jakoś do mnie bardziej przemawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo99 Posted December 16, 2011 Author Share Posted December 16, 2011 no i założyłem tak jak było na zdjęciu ... Teraz zobaczymy jakie będą tego efekty, mam nadzieję, że mega masakra glona nie zaatakuje i że roślinki ruszą do przodu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts