bykolski Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Czy woda od korzenia może śmierdzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Może, jeżeli korzeń nie był odpowiednio spreparowany przed włożeniem do akwarium i jeśli dany korzeń nie nadaje się do przebywania w akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 jeżeli korzeń Ci gnije, to może śmierdzieć. najlepiej wyjmij korzeń z akwarium i zobacz czy wszystko z nim w porządku. Woda może też śmierdzieć ze względu na zbyt rzadkie podmiany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykolski Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Wode podmieniam co 7 dni i wymieniam 50% wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Wymieniaj 30% a nie 50%. Sprawdź czy korzeń nie gnije. Ile czasu był przygotowywany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 jak ci śmierdział na zgniłe jajko to wywal.. mnie tak cuchnął, wygotowałem ponownie w solance i wrzuciłem za piec mówie niech pare tygodni sie posuszy... i co? juz nastepnego dnia rano w calym domu smierdziało :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykolski Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Korzeń cały spruchniały wywaliłem go odrazu i niestety bede musiał wode wymienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 całej wody sie nigdy nie wymienia zrób podmiankę okoł 40 % wody jutro znowu i sie wyklaruje i filtruj 24 h !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykolski Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Okej wezme twoje rady:) dzinki za rade a napewno skorzystam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts