mateo5991 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Witam, mam do was pytanie. Czy ten filtr/napowietrzacz wystarczy do akwarium 60 litrowego? proszę od odpowiedź Dzięki z góry Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammims Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Jaka jest jego przepustowość wody.W ogóle to podaj nazwę i model. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekvip10 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Mi to wygląda na TURBO 550N - AQUA SZUT , jeśli to ten filtr to spokojnie wystarczy na akwa 60L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo5991 Posted December 10, 2011 Author Share Posted December 10, 2011 Sęk w tym że nie znam nazwy, gdyż nie mam już pudełka, ponieważ zostało wyrzucone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michu2802 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Ale powinno być gdzieś na obudowie, z tyłu najczęściej naklejka lub wytłoczone. Jak wytłoczone to na czarym trudno będzie widać, a na 100% gdzieś musi być marka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelu_2010 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Wystarczy sprawdzić ilość łopatek na wirniku i zmierzyć średnicę walca magnetycznego. Jak to podasz to powiem ci ile ma wydajności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareczek Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Na sto procent jest to filtr AQUA SZUT TURBO N 550. Ma wydajność 550l/h i według producenta jest zalecany do zbiornika o pojemności od 40 do 150 litrów. Odpowiadając na Twoje pytanie, filtr ten wystarczy do zbiornika o pojemności 60 litrów. Mareczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Jak to podasz to powiem ci ile ma wydajności.Ile ma przepływu. Przepływ, a realna wydajność filtracyjna [szczególnie ta ważniejsza biologiczna] to dwie zupełnie inne rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Jak to podasz to powiem ci ile ma wydajności. Ile ma przepływu. Przepływ, a realna wydajność filtracyjna [szczególnie ta ważniejsza biologiczna] to dwie zupełnie inne rzeczy.Co nie zmienia faktu,że filtr ten nadaje się do 60L,chociaż lepszy był by z porządną gąbką zamiast tego pojemniczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareczek Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Co nie zmienia faktu,że filtr ten nadaje się do 60L,chociaż lepszy był by z porządną gąbką zamiast tego pojemniczka. Oryginalnie przez producenta, do kompletu dodawana jest wata, natomiast większość i tak wymienia ten wkład na gąbke, z pominięciem plastikowego pojemnika. Wydaje mi się iż takie rozwiązanie jest dużo lepsze. Mareczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts