cieniowata Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Witam mam pytanie. Kupiłam grzałkę : super mini : " 5 " zasilanie 200-240V 50/60HZ mam akwarium 9 litrowe a wcale mi nie grzeje mam od rana zimną wodę czemu tak się dzieje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammims Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym czy wogóle grzeje(włożył rękę do zbiornika i jej dotknął).Jeżeli byłaby zimna no to znaczy,że jest uszkodzona.Posiada ona jakąś diodę która sygnalizuje jej działanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Niewiem jak ta grzałka wyglada ale jak ma termostat to ustaw na wyższą temperaturę. Jednak obstawiam że jest uszkodzona. Chyba że w kontakcie nie ma prądu;) Niewiem jak wyglądało pierwsze uruchomienie grzalki bo może tu powstał błąd i się spaliła. Grzałkę zawsze najpierw się wkłada do wody a później włącza. Podłączenie nie zanurzonej grzałki może prowadzić do uszkodzenia. Na grzałce powinno być napisane ile musi być pod wodą, ewentualnie cała. Grzałka nie może stykać się z podlożem. Tyle:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts