afektywny Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Witam. Mam akwarium 54l 4 roślinki, żwirek, kamień, korzeń. Grzałka, filtr, oświetlenie jest. Chodzi mi o obsadę mojego akwa mam: 4 danio czerwone, 4 żałobniczki, 8 neon innesa, 2 glonojady, 2 kiryski i 2 ślimaki helena. Mam pytanie czy to za duzo do tego akwarium? mam coś oddać ? Czy mogę coś jeszcze dokupić za coś innego np? Z góry dzięki za odpowiedzi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Na żałobniczki i "glonojady" akwarium za małe. Danio zbyt ruchliwe dla takiego baniaka. Zamiast tego: viewtopic.php?f=39&t=19607 viewtopic.php?f=39&t=7147 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymekja Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Jak napisał moderator glonki, żałobniczki i danio do oddania. Kiryski to rybka stadna min. 6 szt chociaż do takiego baniaka to nie wiem czy nie będzie za dużo. Możesz dokupić 5 gupików ( 3 samice, 2 samce) lub 3 platki ( chociaż do końca nie jestem pewien, czy się nadają do 54 l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weterynarz*zootech Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Polecam neony Ale sądzę że nie są dla początkujących Kardynałki natomiast tak A co to za glonojady? zbrojniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts