marexi Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Witam! Wiec tak: Zbiornik: 35l z pokrywa Oswietlenie: 15W Napowietrzenie i filtracja: wewnetrzny SUper Mini 360 3 roślinki : nie mam głowy do nazw do momentu wyjscia ze sklepu pamietałem:) Podłoze: 1kilo kamieni kwarcowych, 1 kilo kamieni zwyklych i troche piachu kwarcowego Osada: na razie brak - aqwa dojrzewa Zdjecia: Jak na razie, brak osady bo akwarium sobie dojrzewa, od niedzieli do wczoraj chodzilo na weglu, dzis zmienilem juz na gabke i dodalem "aktimela" na sobote planuje zakup rybek. Zastanawiam sie nad 6 razbor karlorwatych 4 neonki 1 gupik +2 i 4 kiryski Co uwazacie na te osade, czy nie bedzie za tłoczno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Co do akwarium, zmień tło na jednolite, najlepiej czarne, wyciągnij te roślinki z doniczek ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noname Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 6 razbor karlorwatych 4 neonki 1 gupik +2 i 4 kiryski Więc tak: 6 razbor karłowatych - to są ryby stadne min. 10 szt. 4 neonki - to są ryby stadne min. 10szt. , a po za tym są za duże to twojego zbiornika 1+2 gupik - może być, tylko weź pod uwagę, że się szybko rozmnażają 4 kiryski - to są ryby stadne min. 6szt. Proponowałbym ci jako początkującemu stworzyć z tego akwarium krewetkarium, czyli obsada wyglądałaby np. tak : 6szt. kirysek malutki lub pigmej 1szt. bojownik syjamski LUB 1+2 gupik pawie oczko/endlera XXszt. krewetek Red Cherry kilka krewetek Amano Jeśli powiedziałem jakieś głupstwo to proszę o poprawę. A i wyjmij te roślinki z doniczek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceokiusz Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Dolej wody w akwarium. Zmień tło bo wszystko się zlewa w jedną całość i wygląda jak bagno jakieś Nawet dokładnie nie widzę co to jest to po środku twojego zbiornika? Krewetkarium to jest niezły pomysł. Więcej roślinek, jakiś korzeń a na nim mchy i będzie śliczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Po co dwa takie same tematy? Ten blokujemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts