GeGo Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Mamy tu jakiegoś speca od elektorniki?? a najlepiej telewizorów?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 A co się stało?? Chodzi ci o ten film 3D. Jeśli tak to do tego typu filmów jest potrzeby odtwarzacz Blu-Ray. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Jeśli nie chcesz przerobić telewizora na akwarium, to chyba pomyliłeś fora. Elektroniczne 3 pozycje w wyszukiwarce wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted December 3, 2011 Author Share Posted December 3, 2011 Nie nie chodzi o te 3D chodzi o cos innego a mianowicie o mały problemik z plazmą Nie chce wchodzić specjalnie na forum elektorniczne... Jeżeli tu mamy jakieś akwaryste elektronika to go o coś zapytam jeżeli nie to ok i już Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Zależy o co chodzi, nie którzy nie są specami a może znają rozwiązanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted December 4, 2011 Author Share Posted December 4, 2011 Znalazłem w pracy plazmę LG RZ 50 PY 10 z taką wadą: Wszystko w TV działa obraz głos pilot wejścia jedyna wada to te 2 czarne paski. I chciałem zapytać co może być przyczyną. Trochę przy niej dziś pogrzebałem i znalazłem prawdopodobnie przyczynę, Myślę że to mogła by być ta płytka CT na zdjęciu: Sądzę że to może być zepsute bo jeżeli wyciągnę te taśme z owej płyty elektronicznej: to na ekranie pokazuje na czarno obraz zaznaczony na zdjęciu: Może być uszkodzona taśma, może być uszkodzona elektornika że wstarczy tylko na nowo poprawić luty a może być całkiem coś innego. Nie miałem co robić więc sobie pogrzebałem trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Ja jednak obstawiam uszkodzoną matrycę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Zalała się widocznie ktoś w nią stuknął choć ta płytka no nie wiem może i to ma coś wspólnego.Myslę że naprawa by wiele nie kosztowała jeśli rzeczywiście to ta płytka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 No właśnie.. Jeżeli to ta płytka to góra 100zl a gdzie kupi się 50cal plazme za 100zl? Wczoraj kontakowałem się z wujkiem i mniej więcej wiemy jak sprawdzić czy to ta płytka... także będziemy widzieć czy to ona czy co innego. Jeżeli całkowicie odłącze płytke centralną to 1/4 ekranu pokazuje czarny obraz wliczając to miejsca gdzie są właśnie te paski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts