jurek-15 Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 witam rozmnozyly mi sie glonojady, samica alinos i samiec zwykly ciemny, male maja juz tydzien polowa jest ciemna a druga to albinosy. Teraz moje pytanie, poniewaz zauwazylem na prawie kazdym malym glonojadku ze ma biale kropki po kilka sztuk, jeszcze wczoraj tego nie mialy. kropki sa takie jak przy ospie. no i chce zapytac co to moze byc i co z tym zrobic, dodam jeszcze ze pozostale ryby w akwarium nie maja nic takiego, prosze o szybka podpowiedz, nie chce ich stracic sa to moje pierwsze rozmnozone glonojadki mod.- Przenoszę do odpowiedniego działu. Ostrzeżenie za pisownię! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianer Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Może to być ospa, musisz zdjęcie dać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Zgadzam się z kolegą wyżej.Co to za glonki?(zgaduje,że zbrojniki niebieskie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Dzis do domu przyniosłem kilka ryb z małego przerybionego i niedbanego akwarium. Między innymi mieczyka co później zauważyłem że ma białe kropki. Rybka nie wylądowała w akwarium ogólnym tylko 15l z wodą odlaną z ogólnego. Było to około 13 teraz patrze a mieczyk nie ma już białych kropek. Czy to oznaka że już wyleczony czy mam go trzymać jeszcze te noc w tym akwarium 15l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Dzis do domu przyniosłem kilka ryb z małego przerybionego i niedbanego akwarium. Między innymi mieczyka co później zauważyłem że ma białe kropki. Rybka nie wylądowała w akwarium ogólnym tylko 15l z wodą odlaną z ogólnego. Było to około 13 teraz patrze a mieczyk nie ma już białych kropek. Czy to oznaka że już wyleczony czy mam go trzymać jeszcze te noc w tym akwarium 15l Kropki może były ospą... może nie... Pewnie dostał je dlatego, że się zestresował zmianą warunków i przeniesieniem. Lepiej potrzymaj go jeszcze z dzień, o ile masz tam warunki, żeby go troszkę potrzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 jezeli przez noc może być w 15l akwarium z filtrem i grzałka to ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 No, przez noc nie powinno mu się nic stać. Przyjrzyj mu się rano, lub później czy nic mu nie dolega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts