monia1718 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Akwarium 300l. Obsada ogólna.Filtr JBL900 zewnętrzny i dwa wewnętrzne. Oświetlenie kombinowane ale wkrótce do zmiany.Pływają w nim skalary,brzanki,sum rekinia,kirysy,glonojady,duch amazoński,motylowiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Skąd Wy bierzecie takie Cryptocoryny ??? Jak chciałem kupić ostatnio to nie dość, że w sklepie była jedna mała i mizerna to koleś wycenił ją na 60 pln Twoja roślinka robi wrażenie A co do obsady to ja tu widzę gurami i chyba danio malabarskie??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monia1718 Posted February 24, 2009 Author Share Posted February 24, 2009 Nie wiem czy to Danio gdyż mam je długo i nie wiem nic o tej rybce. A kryptokoryna ma także dużo czasu ale wciąż się rozrasta w przeciwieństwie do innych roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeHa Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Zaraz wszyscy będą pisać po co Ci ten zamek ;p A akwa ładne, fajny korzeń i kokos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 mi to nie wygląda na 300L... i ogólnie jakieś takie ubogie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Przecież to nie jest 300 litrów :/ Jak już to 100... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Przecież to nie jest 300 litrów :/ Jak już to 100... Tak wygląda ale pewnie jest 300 litrowe Po co Monika miała by nas oszukiwać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Może po to żeby nie dostać krytyki w związky z obsadą..? 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykolski Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Mnie sie bardzo podoba te akwarium a szczególnie ten Skalar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Może po to żeby nie dostać krytyki w związky z obsadą..? 8-) No może i racja Mi sie bardzo podoba te akwarium a szczegulnie ten Skalar. Zwracaj uwagę a pisownię.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 sory ale spójrz na termometr. jak długi musiał by być żeby zajmować 1/3 wysokości akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Przecież to widać, że autorka robi nas w bambuko, by nie dostać krytyki związanej z obsadą... Porównaj ten termometr do skalara.. Poza tym przecież 300 litrów to bardzo długie akwarium. A tutaj jest najwyżej 100 litrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Może macie racje że akwarium nie wygląda na 300 i ja też tego nie potwierdzam, ale często na zdjęciach tak wygląda... (akwarium "shadow2525" też nie wygląda na 1300l, bo zawsze zdjęcia tak wychodzą... ) Co do akwarium to dosyć ciekawe tylko jak już ktoś wcześniej napisał to trochę ubogie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monia1718 Posted February 24, 2009 Author Share Posted February 24, 2009 Jaki miałabym w tym interes by Was robić w bambuko??? A że mało rybek to fakt.Co to jest 40 rybek na taki litraż. Skalary mają ok. 20 cm,sum rekinia też ok. 20 cm. Największy samiec jest odseparowany gdyż mam dobraną parkę i samce się tłuką.Wymiary mojego zbiornika 120*50*50. Ale wkrótce zakładam następne tylko mniejsze 200l. Więc będzie można eksperymentować. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emma Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Ja bym wyrzuciła zamek, bo masz duże rybki i to tylko niepotrzebnie zabiera miejsce ładny ten czarny skalar daj więcej zdjęć rybek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 ja tych roslin mam pełno kiedys dałam 8zł za koszyk z roslinami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 (akwarium "shadow2525" też nie wygląda na 1300l, bo zawsze zdjęcia tak wychodzą... ) Nie zgodzę się z tym Na tym zdjęciu gdzie leży w srodku to nie wygląda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 OO kurde jedno akwa tu ma 450 i wygląda na 70. Akwa ładne, a ten zamek pasuje na pewno bardziej niż kokos. Fajne są te motylowce. kiedyś zrobie 300 litrów i będę trzymał ,,niezwykłe'' ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Motylowiec to bardzie ciekawa ryba. Dość nietypowa... Ciekawy układ płetw dzięki któremu szybuje. Agresywna, lecz w swojej grupie ustalają hierarchie nie robiąc sobie krzywdy Pamiętaj, że nad powierzchnią wody powinno być dość dużo przestrzeni, ponieważ lubi wyskakiwać z wody. Do tarła 1+1, ikre po kilku godzinach można odłowić pod powierzchnią wody, bo jest lżejsza. Narybek nie poluje na pokarm tak jak dorosłe ryby, a raczej czatuje i czeka na zdobycz. Dlatego małe porcje np. pływików oczlików trzeba podawać na strumień po wietrza, które je uniesie w pobliże czatującego narybku. Aby zwiększyć szansę dotarcia pokarmu do narybku, trzeba podawać więcej pokarmu niż narybek może zjeść, nadmiar pokarmu opada na dno skąd trzeba go usuwać przy pomocy cienkiego wężyka. Konieczne jest także silne filtrowanie. No to chyba tyle starczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Super by było bez tego zamku i z fajnym korzeniem tak to oki MAM prośbę zmiń temat na taki jak jest sugerowany w regulaminie tego działu pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyszu18 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 zobaczcie na rozmiar filtra. w moim 54 litorwym byl 3 cm pod woda( okolo 4 cm zwirku). jak dla mnie jest to 300 litrow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monia1718 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Może trochę nowych zdjęć. Zrobiliśmy troszkę przemeblowania. Usunęliśmy część kryptokoryny,niestety zamek musi zostać bo mieszka tam sum tylko nie znam nazwy.może ktoś coś o nim wie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 nie powinno sie chwytać ryb to tak jakby ktoś cię topił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monia1718 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 I jeszcze nie dawno założone 200l.. Obsada: 15 neonów,7 rodostomusów,5 tetra chyba cesarska,9 krewetek filtrujących. Filtr zewnętrzny fluval 405,oświetlenie 2x30W,kurtyna napowietrzająca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monia1718 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Ciągle upiększane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts