mamaronja Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Ile max neonów mogę mieć przy 60l i bojowniku z 2 samiczkami ? Czy to ma być bojownik karłowaty czy syjamski ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Np. 10 neonów, bojownik syjamski 1+3 i coś na dno np. kiryski pigmeje (ciężko dostać przynajmniej u mnie), panda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ooMartinioo Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Ja tam na dno dałabym otoski ^^ ... z 4-5 sztuk z sentymentu a ilość neonków tak jak kolega powyżej choc swoją drogą muszę Ci powiedzieć, że nie wiem jak bojownik, czy nie będzie ich ganiał bo one takie kolorowe, mogą go drażnić - u mnie tak było i mi je przeganiał. Chociaż może zajmie się samicami i nie będzie na nie zwracał uwagi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Przypadek 1 na 100, uwierz że będzie wolał pogonić samice. Otoski minimum 6, ale lepiej zawsze dać z 2 więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ooMartinioo Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Przypadek 1 na 100, uwierz że będzie wolał pogonić samice. Otoski minimum 6, ale lepiej zawsze dać z 2 więcej.To mój bojownik musiał być jakiś wyjątkowo agresywny, bo gonił je po całym akwarium hmm..to w takim razie chyba powinnam zwiększyć liczbę otosków u siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Bywa i tak. Otoski są stadne więc na pewno powinnaś zwiększyć ich ilość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Moja propozycja: -1+3 bojownika -15 neonów -6 otosków lub kirysków pigmeji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamaronja Posted November 23, 2011 Author Share Posted November 23, 2011 Bardzo dziekuję za odpowiedzi, o otoskach ani kiryskach nie myślałam, ale z racji tego bojownika musze sie pozbyć glonojada, to będą akurat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts