mikolaj11 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Cześć wszystkim czy możecie mi powiedzieć co jedzą węgorzyki , bo nigdzie nie mogę znaleźć wiem tylko , że one rosną do ok.10cm i muszą mieć dużo kryjówek. Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 To jest pierwsza informacja po wpisaniu hasła "węgorzyk plamisty" http://www.akwarium.net.pl/adv/mastacem ... ncalus.htm Nie ma tam nic o tym co one jedzą? Bo ja widzę że jest:) A od siebie powiem że ta ryba chętnie wcina ochotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtiq Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Trzymam je od ok 8 miesięcy w ogólnym akwarium (360 litrów, skalary, pielęgnice, gurami, brzany, neonki, moli, mieczyki....). W dzień chowają się pod korzeniami, w piasku, natomiast podczas wieczornego karmienia pokazują swoje wdzięki, prężą się i wiją jak przystało na węgorze. Ja je karmię mrożonymi małymi dżdżownicami, można je wyszkolić i potrafią jeść z ręki, u mnie największy ma długość 20 cm. Nie są agresywne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
midgard Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 mogą ci zjeść neonki Zdania zaczyna się z wielkiej litery! mod.Evelyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts