lukhil Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Witam. Właśnie zakupiłem akwarium 375l używane niby zakupione w sklepie. I wlasnie pytanie czy to normalnie ze brakuje szyby porzecznej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 O jaka szybę ci chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 przay tym litrażu trochę to dziwne że nie ma no ale może nie dali. A na przedniej i tylnej szybie masz doklejone do góry szybki? A jak masz wątpliwości to spójrz na silikon. Jak ktoś robił u jakiegoś szklarza to z reguły nie jest to cacy na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz:) Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Myślę że powinna być przy takim litrażu lecz niech inni się wypowiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Ja mam metalowe poprzeczki ale akwaria mają 400l i 2x 530l. Kiedys miałem 180l i były tylko te doklejone szybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Przy wysokości 50cm chyba nie potrzebne jest wzmocnienie poprzeczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Przy wysokości 50cm chyba nie potrzebne jest wzmocnienie poprzeczne. Nie chodzi raczej tylko o wysokość ale też przede wszystkim długość czołowej szyby Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Musi być!!! Ja tez miałem takie akwarium dostałem od znajomego takowe akwarium, taka poprzeczna szyba była tylko na szybie czołowiej na tylnej jej nie bylo.. akwarium stało 3 lub 4 dni i tylna szyba pękła na pół!!! Cała woda w niecałą minutę było na podłodze Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukhil Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Te wzdłuż wąskie szyby są. Brak tylko łącznika przodu z tyłem:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Te wzdłuż wąskie szyby są. Brak tylko łącznika przodu z tyłem:/ To nie musi być przy takim litrażu. Ważne, że są wzdłuż Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukhil Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Dziwne bo 240l mam takowa szybe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts