Kowal_93 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Witam. Posiadam akwarium 200l, chciałbym zakupić pielęgnice albo pyszczaki, tylko nie wiem jaki gatunek i w jakich ilościach(szt.) był najodpowiedniejszy do mojego akwarium. Proszę o pomoc i z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atoli Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Pyszczki wybierz jakieś z jeziora Tanganika albo Malawi obsada dla pyszczaków dużo skał średnio ciemne podłoże i trochę roślin na 3 plan jakieś korzenie i groty z kamieni można posklejać kamienie klejem akwarystycznym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Podaj wymiary zbiornika, a temat przenoszę do odpowiedniego działu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Pyszczki wybierz jakieś z jeziora Tanganika albo Malawi obsada dla pyszczaków dużo skał średnio ciemne podłoże i trochę roślin na 3 plan jakieś korzenie i groty z kamieni można posklejać kamienie klejem akwarystycznym A co jeśli będzie chciał przenieść albo wyjąć kamienie z akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Pyszczki wybierz jakieś z jeziora Tanganika albo Malawi obsada dla pyszczaków dużo skał średnio ciemne podłoże i trochę roślin na 3 plan jakieś korzenie i groty z kamieni można posklejać kamienie klejem akwarystycznym Nie ma potrzeby sklejać o ile będą dobrze poukładane na styropianie. Poza tym nie ma co robić gruzowiska z małych kamieni, bo to nieładnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal_93 Posted November 20, 2011 Author Share Posted November 20, 2011 Wymiary mojego akwarium to 100x40x50. Poprosił bym o jakieś konkretne gatunki i ile szt miałbym zakupic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Wymiary mojego akwarium to 100x40x50. Poprosił bym o jakieś konkretne gatunki i ile szt miałbym zakupic. yelloy 1+4 i może coś do tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Ja bym dał 2+4 saulosi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Czyli postawiłeś na pyszczaki tak? Jeśli nie to może jakieś pielęgnice z CA? np. Sajica/Meeka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahl Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Jeśli chodzi o Pysie Malawijskie to max i to taki duży max na 100x40x50 będą jakieś 2 gatunki rybć. Mianowicie możesz sobie połączyć np. tak: 1) Pseudotropheus Saulosi + Melanochromis Cyaneorhabdos "Maingano", 2) Pseudotropheus Saulosi + Labidochromis Caeruleus "Yellow'', 3) Labidochromis Caeruleus ''Yellow'' + Melanochromis Cyaneorhabdos ''Maingano". A jeśli mowa o Pielęgnicach Amerykańskich możesz: 1)Cichlasoma sajica, 2)Thorichthys meeki, 3) Cichlasoma sajica + Thorichthys meeki, 4) Cichlasoma octofasciata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Akwarium ma dyć dekoracyjne czy czysto biotopowe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal_93 Posted November 20, 2011 Author Share Posted November 20, 2011 Dzieki wielkie za pomoc ! EDIT: Raczej dekoracyjne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 To możesz mieszać w takim razie biotopy. Spróbuj na początek z łatwiejszymi pielęgnicami, np. P. Zebra i P.Meeka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal_93 Posted November 20, 2011 Author Share Posted November 20, 2011 Na moje akwarium to np. parkę pielęgnic zebr i parka meeka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Tak jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts