kuban Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Witam jeśli samica jest mocno czerwona a samiec taką jasną barwe czerwieni ma to mlode wyjdą bardziej pod samice czy pod samca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 zadawałeś już to pytanie proszę cię. nie starczą ci odpowiedzi które tam dostałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Zależy mogą wyjść podobne kolory , lecz nie muszą.Za wszystko moim zdaniem są odpowiedzialne geny. Możesz również podawać pokarm specjalny wybarwiający. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuban Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 Dzieki patryk:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lecho Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Zależy u jakich krewetek: Jak u Red Cherry to nie ma znaczenia. Jak u Crystal Red to będę bardziej pod samca dlatego niektórzy kupują samców wyższej klasy niż samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Mylisz się ma to znaczenie . Miałem krewetki rc piękne dałem troszkę gorzej wybarwionych. I młode jak dorosły to były tak sobie wybarwione . I były to samce i samice. A co do wybarwiania się krewetek to w moim przypadku pomogły troszkę tabletki ze spiruliną , ale sądzę że jakiś pokarm wybarwiający będzie lepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Jak mocno są wybarwione to też od podłoża zależy bo jak będzie za dużo jasnego to krewetki się nie wybarwią. U RC jest tak, że samce zawsze są trochę jaśniejsze od samiczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuban Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 Kupilem tetra rubin , krewetki sie rzucily na to jak dziecko na słodycze heh , zobaczymy czy cos to da Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 hallo Powiedz mi proszę kuban co będziesz musiał jeść aby mieć ciemniejszą karnację skóry? Teoretycznie dając krewetkom pokarmy bogate w karoten podniesiesz ich "kolorek" ale nie będzie to w żaden sposób stałe osiągnięcie gdyż po zmianie diety spadnie ich kolor. W papryce czerwonej jest więcej karotenu niż w marchewce ponoć ^^ Genetyka jest nieubłagalna i niestety dominujący jest materiał genetyczny samca. Dopuszczając samca "Rili" do samiczki "Sakury" otrzyma się "Rili" bladziochy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuban Posted November 22, 2011 Author Share Posted November 22, 2011 Hm z reguly to ja mam ciemną karnacje , jedyne co u mnie jedza to tetra rubin i banan, marchewki nie ruszają.Czyli wychodzi na to ze aby młode wyszły dobrze ubarwione to musi samiec i samica miec krwiste kolory czerwieni:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 A ja zauważyłam, że jak zwiększyłam temp. w krewetkarium (jak miałam) to zrobiły sie bardziej czerwone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts