mamaronja Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Obecnie mam 3 proporczykowce, 4 neonki i 4 zwinniki czerwonouste i glonojad - taka dziwna obsada pozostała mi po wakacjach gdy część rybek nie przeżyła zastępczego opiekuna Zależy mi na rybkach o wyrazistych kolorach, łatwych w utrzymaniu i ruchliwych. Co proponujecie ? Żwirek naturalny w kolorze piasku i dość dużo roślinek. Czy można kupować rybki przy takich temperaturach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Możesz dokupić neonków i zwinników i to wystarczy. Ryby można kupować tyle, że ze sklepu muszą szubko trafić do domu, żeby sie woda nie wyziębiła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamaronja Posted November 15, 2011 Author Share Posted November 15, 2011 Ale neonki i zwinniki trzymają się dołu akwarium, a ten trzeci proporczykowiec taki samotny... Może oddałabym zwinniki, dokupiła 2 neonki, oddała trzeciego proporczykowca - miałabym 6 neonków i parkę proporczykowców - mogłabym wtedy dorzucic jakieś atrakcyjne rybki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Lepiej byłoby oddać e rybki co chciałaś i dokupić więcej neonek. Bardzo ładnie wyglądają w dużej grupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamaronja Posted November 15, 2011 Author Share Posted November 15, 2011 Tzn. same neonki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Tzn. same neonki ? + proporczykowce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamaronja Posted November 15, 2011 Author Share Posted November 15, 2011 A do tej parki prporczykowców ile można dać neonków ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts