gupik1516 Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Witam moje akwarium ma równy tydzień,nie ma w nim jeszcze żadnych ryb.W akwarium mam dobrze wygotowany kupny korzeń na którym pojawiła się dziwny wyglądający jak pajęczyna osad.Co to może być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianer Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Daj jakieś fotki jak możesz... Albo przynajmniej określ kolor, kształt ... Podaj więcej szczegółów ... Ale fotki mile widziane .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted November 12, 2011 Author Share Posted November 12, 2011 Nie da się tego sfotografować.Jest to taka jakby pajęczyna w kolorze białym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Zobacz czy to jest kożuch bakteryjny. Może powstać w wyniku wytrącania się białka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted November 12, 2011 Author Share Posted November 12, 2011 Tak to jest coś takiego jak temu zapobiedz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Jeśli akwarium jest odkryte to raczej nie ma na to sposobu chyba, że użycie skimmera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted November 12, 2011 Author Share Posted November 12, 2011 Tutaj jest link te tego akwa viewtopic.php?f=22&t=38985 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 Chciałbym zakupić dzisiaj krewetki i bojownika czy ten kożuch im nie zaszkodzi??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Nie. To są raczej sprawy estetyczne. Jak będzie ruch tafli wody to będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Witam moje akwarium ma równy tydzień,nie ma w nim jeszcze żadnych ryb.W akwarium mam dobrze wygotowany kupny korzeń na którym pojawiła się dziwny wyglądający jak pajęczyna osad.Co to może być? Panowie,czy wy się w ogóle rozumiecie? Jeden pisze o osadzie na korzeniu,drugi o kożuchu na powierzchni wody. Co ma skimmer do korzenia? Gupik,czy to na korzeniu to przypadkiem nie jest pleśń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 To na korzeniu (ta jakby pajęczyna) już zniknęła ale teraz pojawił się jakiś żółty pył,a do tego jeszcze rośliny mi zaczynają gnić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elysium Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 Pewnie pleśń,korzeń nie został"wytrawiony"przez środowisko,albo niedosuszony.Solanka będzie.Nie zaszkodzi też przechochlować go szczotką do czyszczenia spawów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts