zieba.mag Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Poszukuję pomysłu na obsadę zbiorniczka ok 35 l (45 cm x 32 cm x 25 cm). Akwarium małe, ale stanowi max tego, na co na razie mogę sobie pozwolić w mieszkaniu studenckim. Jestem raczej początkującym opiekunem (poza wieloletnim zbiornikiem z czasów szkoły podstawowej, przy którym dużo pomagała mi babcia, mam tylko doświadczenie z jednym bojowniczkiem, ponad 1,5 roku). Chciałabym teraz zająć się czymś innym, niż tylko bojownik. Albo inną większą rybką, albo ekipą: bojownik + ktoś. Proszę o radę, bo zależy mi, żeby rybkom było u mnie dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwus Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Gdybym miał taki baniaczek do zagospodarowania to znalazł bym jakiś fajny kawał drewna obsadził bym go mchem wpuścił krewecie do tego jakiś bojek i super akwa gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Zależy jakie rybki Ci się podobają,ale w takim litrażu nie poszalejesz,możesz mieć micro rasbory,drobniczki jedniodniówki,neony zielone,kiryski pigmeje,krewetki,ślimole jakieś jak chcesz. Serio,wybrał bym neonki zielone i pigmeje. 12 neonów i z 7 pigmejów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Tadam!: viewtopic.php?f=39&t=19607 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts