kswitala411 Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Witam martiwi mnie moj gupik (samica). Od 2 dni bardzo zmieniło się jego ciało. Zrobilo się jakby okrąglę. Nie wiem co to moze byc za choroba. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64a ... e4a5d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a ... 2e80b.html Mam jeszcze gupika samca i on za to na glowie jakby nie mial koloru. Prosze o pomoc Linki poprawione. // Atreyu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolo123 Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Nie wyświetlają mi się zdjęcia Ale tak bez zdjęć sądzę że to może być po prostu ciąża i mam takie pytanie czy twoja samiczka ma ku odbytowi brązowo czarną kropkę jeśli tak to jest to na 100% ciąża Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 no wlasnie miala ta plamke i byla bardzo gruba a tyeraz nagle inna. Mam jeszcze drugą samiczke i ona jest normalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 O co ładnie prosiłem w tamtym temacie? Nie czasem o: viewtopic.php?f=6&t=14640 to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erysek3 Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 To na pewno ciąża sam coś podobnego miałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 a długo to bedzie trwać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Po pierwsze, poprawiłem linki bo je źle przekopiowałeś. Po drugie, ryba jest chora, kolega wyżej nawet nie widział zdjęć. Po trzecie, dostosowujesz temat do wytycznych w następnym poście, albo zamykamy i usuwamy. Trzeci i ostatni raz o to proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 Mam akwarium 65l założone miesiąc temu. Filtr Rena działa cały dzień, posiadam 2 skalary, 2 mieczyki samca i samice, glonojada, 2 kiryski, oraz 2 samce gupików i 2 samice gupików. Karmie ryby płatkami topical tymi zwykłymi rano i wieczorem. Woda ma 23 stopnie C. Od 2 dni moja samica gupik zrobiła się strasze licha. Była w ciązy bardzo gruba i miała duże oczy a teraz nagle jest chuda jej ciało jest zaokrąglone lecz pływa chyba normalnie. Martwie się również o sam gupika gdyż jeog głowa wygląda jakby mnie miała koloru. Proszę o pomoc zdjęcie chorej rybki zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64a ... e4a5d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a ... 2e80b.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 pomoze ktos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Ja bym zaryzykował stwierdzenie że to mikrosporidioza. Zgodzi się ktoś ze mną że objawy by pasowały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erysek3 Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 To jest ciąża u samicy , a co do samca to nic , że nie ma koloru na głowie [ja też takiego mam i żyje] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Witam. Tez mam gupiki i mogę powiedzieć ze po tym zdjęciu widać ze to ciąża. Moje gupiki co mc są w ciąży.A potem nagle chude tak jak u cb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erysek3 Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 a długo to bedzie trwać? Ze 2 miesiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 a długo to bedzie trwać? Ze 2 miesiące. U mnie co miesiąc są w ciąży i jest to naturalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_24 Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Witam kupiłem nie dawno 6 gupików 3 samice 2 samce wydaje mi się że samica jest ciężarna ponieważ ma duży brzuch ale pewien nie jestem nigdy nie rozmnażałem żadnych rybek więc nie wiem proszę o jakaś poradę z waszej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_24 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 nikt nie pomożę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Daj normalne zdięcie bo na tym nic nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Witam. Tez mam gupiki i mogę powiedzieć ze po tym zdjęciu widać ze to ciąża. Moje gupiki co mc są w ciąży.A potem nagle chude tak jak u cb. Jak dla mnie to ta samica nie jest w ciąży bo nie ma plamki ciążowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Witam. Tez mam gupiki i mogę powiedzieć ze po tym zdjęciu widać ze to ciąża. Moje gupiki co mc są w ciąży.A potem nagle chude tak jak u cb. Jak dla mnie to ta samica nie jest w ciąży bo nie ma plamki ciążowej. Jest w ciąży sam taką miałem i po około tygodniu urodziła 40 sztuk a tu dowód gdzie ma plamkę: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Witam. Tez mam gupiki i mogę powiedzieć ze po tym zdjęciu widać ze to ciąża. Moje gupiki co mc są w ciąży.A potem nagle chude tak jak u cb. Jak dla mnie to ta samica nie jest w ciąży bo nie ma plamki ciążowej. Jest w ciąży sam taką miałem i po około tygodniu urodziła 40 sztuk a tu dowód gdzie ma plamkę: Na pierwszym zdjęciu ok widać ze są w ciąży ale o którą chodziło autorowi a na 2 zdjęciu według mnie to ta plamka jest za mała u mnie zawsze jest taka i jakoś nie jest w ciąży a jak miała kilka razy większa tą plamkę. Chyba ze to początek ciąży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Witam. Tez mam gupiki i mogę powiedzieć ze po tym zdjęciu widać ze to ciąża. Moje gupiki co mc są w ciąży.A potem nagle chude tak jak u cb. Jak dla mnie to ta samica nie jest w ciąży bo nie ma plamki ciążowej.Jest w ciąży sam taką miałem i po około tygodniu urodziła 40 sztuk a tu dowód gdzie ma plamkę:Na pierwszym zdjęciu ok widać ze są w ciąży ale o którą chodziło autorowi a na 2 zdjęciu według mnie to ta plamka jest za mała u mnie zawsze jest taka i jakoś nie jest w ciąży a jak miała kilka razy większa tą plamkę. Chyba ze to początek ciąży. Własnie o tym mowa po tygodniu będą małe chodzi o 2 fotkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_24 Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 witajcie koledzy wczoraj przyszły na świat małe gupiki sztuk 20 plus 1 ale zwiała siedzi gdzieś w krzaczkach heheh Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted April 24, 2012 Share Posted April 24, 2012 No i teraz chyba już wiesz jak wygląda ciąża rybek żyworodnych. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted April 24, 2012 Share Posted April 24, 2012 Jeśli chcesz zęby rybki był zdrowe to wyjmij wszystkie sztuczne ozdoby bo widzę tam "zameczek" mogą ryby się zatruwać i na pewno im to nie pasuje w akwarium. Wolał by jakiś korzeń i dużo roślin żywych. Wtedy rybki będą w lepszej kondycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts