GeGo Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Macie też taki sam problem jak u mnie czy tylko ja tak mam? a mianowicie jak wyłączę napowietrzacz z prądu żeby bąbelki nie leciały natychmiast to wężyka dostaje się woda i wydostaje się ona poza akwarium. Może są na to jakieś sposoby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Najprostszym sposobem jest założenie na wężyk zaworka przeciwzwrotnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Umieść napowietrzacz i wężyk powyżej tafli wody, lub zamontuj na wężyku zawór zwrotny. Ale pierwsza opcja jest bezpieczniejsza . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 założyłem ten zawór zwrotny i działa takze dziękować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bady111 Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Możesz go tak zepsuć lepiej jak dasz go powyżej tafli wody będzie najbezpieczniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 A potrzebny ci jest napowietrzacz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 Mam bo w każdym akwarium jakim miałem zawsze musiały jakieś bąbelki powietrza lecieć. niby czemu można go w taki sposób zepsuć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Mam bo w każdym akwarium jakim miałem zawsze musiały jakieś bąbelki powietrza lecieć. Jako ozdoba, ok. Jako napowietrzacz, zbędny bajer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts