kolo123 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Cześć. Słyszałem na jednym z forum o głodówce czyli 1 dniowym nie dawaniu rybkom jeść czy mógł by mi ktoś przybliżyć jakie są tego korzyści i czy warto takie coś stosować w hodowli (np gupików lub danio pręgowanego). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 viewtopic.php?f=37&t=10247 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agusia.hare Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Rybką powinno się robić głodówkę ,ponieważ w naturze nie zawsze mają pożywienie w tym czasie ich organizm się oczyszcza oraz jak ryby zgłodnieją to wyjadają wszystkie resztki z akwarium i mamy wtedy mniej syfu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
globoos Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Ja tak robię regularnie, jeden albo dwa dni w tygodniu. Zwierzęta w naturze też nie jedzą codziennie, Nie zauważyłem aby były jakieś problemy z rybami z tego powodu. Ryby są zdrowe, pięknie wybarwione, często podchodzą do tarła. Zawsze zjadają wszystko do końca:) Przy tym nie są zatłuszczone są zwinne etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolo123 Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Dzięki wszystkim. Myślę że temat do zamknięcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts