mikolaj11 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Mam akwarium 12 l i czy można włożyć parę różnych ślimaków np.po jednej ampulari żółtej ,1 niebieską, 1 brązową lub jakieś inne .I czy te ampularie nie rozmnożą się . Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 12l dla kilku tak dużych ślimaków? Zapomnij. Pomyśl o jakiś mniejszych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted November 3, 2011 Author Share Posted November 3, 2011 Np. o zatoczkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 np. zatoczkach Jak chcesz. Choć myślałem o czymś bardziej oryginalnym, egzotycznym typu neritina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted November 3, 2011 Author Share Posted November 3, 2011 A ile ich można trzymać w takim akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 A ile ich można trzymać w takim akwa. To zależy od ilości pokarmu. Jak będziesz je dokarmiał to z 6-8 szt. myślę było by max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 A poza glonami jedzą coś jeszcze.Bo za bardzo w tym akwarium nie ma glonów.A i czy muszą mieć na powietrzanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 np. zatoczkach Jak chcesz. Choć myślałem o czymś bardziej oryginalnym, egzotycznym typu neritina. Ślimaki ładne, ale robią straszny syf w akwarium jajeczkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Nie radzę zatoczków, najpierw to fajne jest, a potem się nie obejrzysz i szyby będziesz miał w ślimakach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Ale jak ktoś chce tylko ślimaki to chyba dobrze, że szyby będą ze ślimaków? Jakbyś miał możliwość na troszkę większe akwa to byś pomyślał o anatome helene, śliczne ślimaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts