Sroczka Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Witam kopiłem na razie zbiornik 63l i zastanawiam się co do niego kupić proszę o rade ; Filtracja mechaniczna AQUAEL FILTR FAN MINI GRZAŁKA z TERMOSTATEM 75W 10 kg żwirku wystarczy?? Jaki filtr zewnętrzny?? Jaka dekoracja jakie roślinki styczne czy prawdzie jak prawdziwie to jak się z nimi obchodzić żeby nie gniły narzazie zaczyna od 63l ale jaz mam w planach 100l+ Proszę o rade fachowców i z góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 "Proszę o rade fachowców i z góry dziękuje" No i takimi to słowami można zabić temat, bo kto jest fachowcem a kto nie ? Ale ja odpowiem. Choć za fachowca siebie nie uważam . Jak filtr zewnętrzny kupisz tetra ex 600 to wewnętrzny będzie zbędny, to nie malawi że trzeba wewnętrzny dodatkowo wstawić. Rośliny oczywiście żywe ,ale jakie?? to zależy jakie masz oświetlenie. Żwirku powinno wystarczyć, a jak zabraknie to przez okres dojrzewania będzie czas dokupić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sroczka Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 a taki filtr był by dobry?? AQUA NOVA NCF 1500 FILTR ZEWNĘTRZNY Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivex Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 zwirku dosyć roślinki oczywiśćie żywe grzałka dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Nie taki filtr, po pierwsze będzie za duży, a po drogie to firma kszak , więc myślę że nikt Ci go nie poleci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sroczka Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 to jaki filtr polecacie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Ja chciałbym się zapytać, po jaką ******* ty chcesz filtr zewnętrzny? Ja mam 160 i mam zewnętrzny, ale jakbym miał 112 to bym wewnętrzny duży kupił Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator adminnew Posted February 28, 2009 Administrator Share Posted February 28, 2009 http://www.kirysek.pl/index.php?ref=2&c ... anner_id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts